Μια νέα σημαντική απόφαση έλαβε, σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (ΕΠΚΚ), το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, καθώς δανειολήπτης πρώην έμπορος εντάχθηκε στο Ν.3869/2010 (γνωστό ως “νόμο Κατσέλη”). Συμπεριλήφθηκαν μάλιστα και πιστωτές – εκτός από τις τράπεζες και χρέη από επιταγές που εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια της εμπορίας και παρέμειναν ανεξόφλητες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΚΚ, πρόκειται για δανειολήπτη πρώην έμπορο ο οποίος είχε χρέη εκτός από τις τράπεζες και εμπορικά χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια εμπορίας από επιταγές οι οποίες δεν καλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της εμπορίας.

Με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, υπήρξε αναστολή της εκτελεστικής διαδικασίας κατά της εν γένει περιουσίας του πρώην εμπόρου, με βάση το άρθρο 6 του Ν.3869/2010.

Επομένως, όπως σημειώνει η οργάνωση των καταναλωτών, είναι πλέον αναμφισβήτητο γεγονός, καθώς υπάρχει και επαρκής νομολογία προς τούτο, ότι στο Ν.3869/2010 εντάσσονται και πρώην έμποροι για χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της εμπορίας τους, και προκύπτουν από επιταγές, οι οποίες δεν καλύφθηκαν.