Σε κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ προχωρούν οι έμποροι του Ηρακλείου αύριο στις 9:30 το πρωί διεκδικώντας ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους και μη στον κλάδο. Έτσι με τα βιβλιάρια στα χέρια θα συγκεντρωθούν αύριο στα κεντρικά γραφεία του ασφαλιστικού φορέα διεκδικώντας ανανέωση της ασφάλισης και για εκείνους που έμειναν άνεργοι και δεν είχαν πρόσβαση στα ένσημα.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνουν: «Συνάδελφοι, όλοι έχουμε σοβαρές επιπτώσεις από την κρίση, μια κρίση που κύρια χτυπάει τους αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους, συνταξιούχους και τα μεσαία χαμηλά στρώματα. Το χαράτσι, η βαριά φορολογία και τα πρόσθετα βάρη που επέβαλαν οι κυβερνήσεις μας, σε συνεργασία με ΔΝΤ, ΕΕ, προωθούν άλλους συναδέλφους στην εξαθλίωση και άλλους στο κλείσιμο των καταστημάτων.

Πολλοί από εμάς αδυνατούμε να πληρώσουμε ακόμη και το ταμείο ασφάλισης μας. Ασφάλιση που χρόνια πληρώναμε με πολύ κόπο και βάσανα και που αυτό το ταμείο με την σειρά τους το λήστεψαν είτε παίζοντας τα αποθεματικά στα διεθνή χρηματιστήρια, είτε κουρεύοντας τα λίγα αποθεματικά που απόμειναν με το λεγόμενο κούρεμα του χρέους.

Σήμερα πολλοί από εμάς, επειδή αδυνατούμε να πληρώσουμε, βρισκόμαστε χωρίς το βασικό αγαθό που προσφέρει κάθε ευνομούμενη πολιτεία στους πολίτες της. Την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτό ξέχωρα που είναι αντισυνταγματικό είναι και απαράδεκτο και απάνθρωπο.

Έχουμε πληρώσει για αυτό με χρόνια κόπων και θυσίες.

Σήμερα λέμε: Κανείς έμπορος χωρίς πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!!!! Όλοι– ο καθ’ ένας από εμάς- με το βιβλιάριο ασθενείας στο χέρι. Στις 8 Ιανουαρίου 2013 στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ, 9.30 πμ (Εθν. Αντιστάσεως) Σε μια συμβολική κατάληψη: Να απαιτήσουμε την Θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας χωρίς προαπαιτήσεις και όσο διαρκεί η κρίση σε όλους τους συναδέλφους και ανέργους που αδυνατούν να πληρώσουν».

Πηγή: prismanews.gr