Την αναβολή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, σε ένδειξη πένθους στη μνήμη των στελεχών του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη, που έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε τροχαίο, ανακοίνωσε ο δήμος Ηρακλείου.

Η εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, στις 9 το βράδυ, στην Πλατεία Ελευθερίας και όπως ανακοινώθηκε θα πραγματοποιηθεί μία μέρα αργότερα, την Παρασκευή, στον ίδιο χώρο και ώρα, με το ίδιο πρόγραμμα.

Στο μεταξύ με συνοδεία ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και μιας μεγάλης πομπής έφθασαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά οι σοροί των δύο άτυχων διασωστών, όπου εκτυλίχθηκαν σπαρακτικές σκηνές από τις οικογένειες και τους φίλους τους, ενώ εκατοντάδες άτομα έσπευσαν για να τους αποχαιρετήσουν.

Οι σοροί θα παραμείνουν μέχρι τις 22:00, απόψε, στον Άγιο Μηνά και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στους τόπους καταγωγής τους, προκειμένου να κηδευθούν αύριο, ο Δ. Βουρβαχάκης στην Καρωτή Ρεθύμνου στις 15:00 και ο Β. Κελαράκης στο Θραψανό Ηρακλείου στις 11 το πρωί .