Πολλά είναι τα σχολεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας «Υπατία» ενώ σε κάποιες περιοχές όπου τα φαινόμενα δεν είναι ακόμα έντονα τα σχολεία θα ξεκινήσουν αργότερα.

Στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής ισχύουν τα εξής:

Δήμος Μαραθώνα: Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Δεν έχουμε ενημέρωση για Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Αυλώνας: Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Ο Παιδικός Σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9:00

Αφίδνες: Όλα τα σχολεία, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά. Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Αντωνόπουλου- Εκπαιδευτική Αναγέννηση», μετά από τη βεβαίωση του ιδιοκτήτη που κατατέθηκε στο πρωτόκολλο του Δήμου μας, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κάλαμος και Άγιοι Απόστολοι: Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.

Καπανδρίτι και Πολυδένδρι: Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.

Μαλακάσα: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Ο Παιδικός Σταθμός στο Μήλεσι, θα λειτουργήσει κανονικά στις 9.00.

Μαρκόπουλο: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Το ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου θα λειτουργήσει κανονικά.

Νέα Παλάτια και Σκάλα Ωρωπού: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων θα παραμείνει κλειστό, λόγω κτιριακού τεχνικού προβλήματος.

Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών ισχύουν τα εξής:

Δήμος Κηφισιάς – Έναρξη λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών στις 10.00 π.μ.

Κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία στο Νομό Θεσσαλονίκης

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία σε όλους τους δήμους της Θεσσαλονίκης, λόγω του παγετού.

Όλοι οι δήμοι έλαβαν την απόφαση να μην λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και του ισχυρού παγετού που πλήττει από το πρωί τον νομό.

Αναλυτικά:

Δ. Λαγκαδά

Από τον Δήμο Λαγκαδά ανακοινώνεται ότι λόγω της επιδείνωσης του καιρού με νέες πυκνές χιονοπτώσεις και τον συνεχιζόμενο ισχυρό παγετό σε όλο τον Δήμο, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου.

Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Δ. Ωραιοκάστρου

Σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που επικρατεί θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες, οι παιδικοί σταθμοί του Δ.Ο.Π.ΠΑ.Ω. και της ΔΗ.Κ.Ε.Ω., καθώς και τα ΚΔΑΠ του δήμου Ωραιοκάστρου, για λόγους ασφαλείας παιδιών.

Δ. Βόλβης

Ο Δήμος Βόλβης ανακοινώνει ότι λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και της νέας επιδείνωσης της κακοκαιρίας, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, για λόγους ασφαλείας των μαθητών.

Δ. Θερμαϊκού

Εξαιτίας της νέας επιδείνωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων και σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων, τα σχολεία σε όλο το Δήμο Θερμαϊκού θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία.

Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Δ. Κορδελιού – Ευόσμου

Μετά την νέα επέλαση του χιονιά, με απόφαση του Αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παύλου Σιταρίδη  τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

Δ. Χαλκηδόνος

Κατόπιν του νέου κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή της Κεν. Μακεδονίας και σύμφωνα με το σημερινό δελτίο πρόγνωσης των καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ., καθώς και για λόγους πρόληψης και ασφάλειας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Χαλκηδόνος θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019.

Σημειώνεται, πως η ίδια απόφαση ισχύει και για τους Δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χαλκηδόνος.

Για τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα ανακοίνωση, αφού εκτιμηθούν η κατάσταση των Σχολικών Μονάδων και οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Τέλος, ο Δήμος Χαλκηδόνος συστήνει στους Δημότες (πεζούς και οδηγούς) να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις για λόγους ασφαλείας. Το προσωπικό του Δήμου, μαζί με μηχανήματα ιδιωτών, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των φαινομένων”.

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία σε όλες της περιοχές του δήμου, έλαβε ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Όπως τονίζει λόγω της συνεχιζόμενης έντονης νέας χιονόπτωσης και του παγετού τα σχολεία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου.

Δήμος Δέλτα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Δέλτα.

«Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) του Δήμου Δέλτα δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 10/1/2019 λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία και στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση λόγω της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης τώρα αλλά και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα ακολουθήσουν τη νύκτα (βροχή, χιονόνερο, χιόνι, χαμηλές θερμοκρασίες αρκετά κάτω απ’ το μηδέν) δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 10/01/2019 οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, η απόφαση ελήφθη με βάση την τελευταία πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Δήμος Καλαμαριάς

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σήμερα και στον δήμο Καλαμαριάς.

Όπως τονίζει ο δήμος λόγω των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών που επικρατούν,  τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στην Καλαμαριά θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019.

«Ετσι θα δοθεί χρόνος στα συνεργεία  του Δήμου να συνεχίσουν την επιχείρηση αποχιονισμού στους προαύλιους  χώρους και τα πεζοδρόμια των σχολικών μονάδων», τονίζει σε ανακοίνωση του ο δήμος.

Δήμος Παύλου – Μελά

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά σήμερα Πέμπτη.

Λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου Παύλου Μελά.

Δήμος Θέρμης

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα σχολεία στον Δήμο Θέρμης.

Ειδικότερα με απόφαση του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου οι σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στον Δήμο Θέρμης θα παραμείνουν κλειστές σήμερα Πέμπτη 10.01.2019, λόγω της νέας έντονης χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη την έκταση του Δήμου.

Δήμος Νεάπολης – Συκεών

Κλειστά και σήμερα τα σχολεία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν, λόγω της συνεχούς και έντονης χιονόπτωσης, όλα τα σχολεία του δήμου Νεάπoλης-Συκεών για σήμερα, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστά.

Β. Πατουλίδου: Κλειστά όλα τα σχολεία

Ανακοίνωση για το κλείσιμο των σχολείων σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης εξέδωσε και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Ειδικότερα όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, με την υπ’ αρ. πρωτ. ΟΙΚ. 29/ 9-1-2019 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (του νομού Θεσσαλονίκης) θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στην περιοχή και ιδιαιτέρως των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός), ειδικά τις πρωινές ώρες. Η απόφαση αναλόγως των καιρικών συνθηκών θα επαναπροσδιοριστεί.

Κλειστά όλα τα σχολεία στη Λάρισα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Λάρισας. Σημειώνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λαρισαίων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά σχολεία στην Ήπειρο

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους Δήμους Δωδώνης, Πωγωνίου, Ζαγορίου, Μετσόβου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων, Γεωργίου Καραϊσκάκη και Ιωαννιτών, όπου δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί σταθμοί, για λόγους προληπτικούς, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας Ηπείρου, συνιστάται σε όλους τους οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω παγετού και χιονιού.

Ειδικότερα:

▪ στην Εγνατία Οδό , από τον Κόμβο Ιωαννίνων έως την Παναγιά.

▪ στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς και στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης

▪ στα επαρχιακά ορεινά οδικά δίκτυα του Ζαγορίου, Βορείων Τζουμέρκων, Μετσόβου, Κόνιτσας, Ζίτσας, Πυρσόγιαννης και Πωγωνίου

▪ στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, όταν και όπου απαιτείται.

▪ στο οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, όπου αυτό απαιτείται

▪ στην επαρχιακή οδό Βουργαρελίου – Κυψέλης

▪ στην εθνική οδό ‘Αρτας – Καρδίτσας , από Καλεντίνη έως Πηγές.

▪ στην επαρχιακή οδό Διάσελλου – Σκουληκαριάς, έως το Βελεντζικό.

▪στην επαρχιακή οδό ‘Αρτας – Δαφνωτής

▪ στην επαρχιακή οδό Αγνάντων – Μελισσουργών

▪ στην επαρχιακή οδό Αθαμανίου – Μεσούντας

▪στην επαρχιακή οδό Αθαμανίου – Τετρακώμου

▪στην επαρχιακή οδό Αθαμανίου – Θεοδώριανων

▪από το 67ο έως το 76ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού ‘Αρτας – Τρικάλων

▪στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου, από στρατόπεδο Φιλιππιάδας έως την σήραγγα Κλεισούρας

▪ στην παλαιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας Ιωαννίνων,από 50ο έως 65ο χιλιόμετρο, όπου απαιτείται

Επίσης, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων:

▪στην Εγνατία οδό από κόμβο Ιωαννίνων έως κόμβο Παναγιάς

▪ στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου, από στρατόπεδο Φιλιππιάδας έως σήραγγα Κλεισούρας.

▪στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς και Ιωαννίνων – Κοζάνης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τα Γρεβενά

Τις διαδικασίες για την κήρυξη της Περιφερειακής ενότητας Γρεβενών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφάσισε ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίασή το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας, προκειμένου ο νόμος Γρεβενών να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι τελευταίες χιονοπτώσεις.

Αργά το απόγευμα οι δήμαρχοι όλων των δήμων της Δυτικής Μακεδονίας με αποφάσεις τους, για την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, ανέστειλαν την λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και την λειτουργία όλων των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών.

Κλειστά σχολεία στην Ηλεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε δύο δημοτικές ενότητες και σε μία τοπική κοινότητα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και σε μία τοπική κοινότητα του δήμου Πύργου της Ηλείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιου Κοτζά, κλειστά θα παραμείνουν, λόγω ολικού παγετού, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δημοτικών ενοτήτων Λασιώνος και Λαμπείας, καθώς και της τοπικής κοινότητας Κούμανι.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο της τοπικής κοινότητας Γουμέρου, λόγω βλάβης του συστήματος θέρμανσης και των έντονων καιρικών φαινομένων.

Κλειστό το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, τόσο στην Κοζάνη, όσο και την Φλώρινα, αποφάσισε την αναστολή για τις 10 Ιανουαρίου 2019, της εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας του ιδρύματος.

Από τις 11 π.μ. τα μαθήματα στο ΑΠΘ

Ανακοίνωση αναφορικά με την λειτουργία του, για σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, εξέδωσε το ΑΠΘ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Όλες οι υπηρεσίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν κανονικά Πέμπτη 10/1/2019.Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα από το πρωί έως τις 11:00 πμ λόγω των δυσκολιών κανονικής μετακίνησης των φοιτητών. Παρακαλούνται οι διδάσκοντες όπως οργανώσουν και ανακοινώσουν την αναπλήρωση των μαθημάτων που δεν θα διδαχθούν την Πέμπτη 10/1/2019».

Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά για ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 και στο βόρειο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Επίσης, από το λιμάνι του Λαυρίου δεν θα εκτελεστεί το βραδινό δρομολόγιο για Αγ. Ευστράτιο, Λήμνο Καβάλα, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 και στο βόρειο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Επίσης, από το λιμάνι του Λαυρίου δεν θα εκτελεστεί το βραδινό δρομολόγιο για Αγ. Ευστράτιο, Λήμνο Καβάλα, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.