Πλούσιοι και ποιοτικοί αναμένονται για το 2012 οι οίνοι του Κτήματος του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, που φέρουν την Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Βερτίσκου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της φετινής σοδειάς.

Η άνοιξη- σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη και την ποιοτική διαφορά των σταφυλιών- στις Πλαγιές Βερτίσκου υπήρξε πολύ εποικοδομητική. Οι συχνές βροχές και η χαμηλή θερμοκρασία δεν επέτρεψαν να αναπτυχθούν ασθένειες και επιζήμιοι μύκητες στα σταφύλια.

Το καλοκαίρι ήταν εξίσου πολύ καλό, αν εξαιρεθεί το δεκαήμερο των υψηλών θερμοκρασιών όπου οι χαμηλές θερμοκρασίες της νύχτας βοήθησαν κατά πολύ την συνέχιση της ωρίμανσης.

Το ξεχωριστό μικροκλίμα της Όσσας Λαγκαδά αλλά και η επισταμένη φροντίδα των αμπελώνων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα συμβάλει καταλυτικά στην ποιοτική διαφοροποίηση των κρασιών του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου και τη μοναδική τους προσωπικότητα.

Η εμπορική διάθεση των οίνων από τα βιολογικά σταφύλια της Όσσας καθώς και του ούζου και του τσίπουρου του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων.