Την αντίδραση του δημάρχου Έδεσσας προκάλεσε η συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας των γιατρών της Μαιευτικής-Γυναικοολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών οι οποίοι χτες υπέβαλαν την παραίτησή τους καταγγέλλοντας ότι εργάζονται με επικίνδυνα και εξοντωτικά ωράρια και ότι αναγκάζονται να μεταβαίνουν και στις υποστελεχωμένες κλινικές της Έδεσσας και της Βέροιας.

Ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτριος Γιάννου, υποστηρίζει ότι το θέμα της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας ενώ μπορούσε να λυθεί εξελίχθηκε σε μείζον πρόβλημα χωρίς να υπάρχει λόγος και χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη κίνηση την παραίτηση των γιατρών.

«Οι γιατροί του Νοσοκομείου Γιαννιτσών υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους όταν τους ζητήθηκε να στελεχώσουν τη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του διασυνδεδεμένου Νοσοκομείου Έδεσσας. Φαντάζομαι ότι αυτό ήταν το πνεύμα του νόμου που δημιούργησε την έννοια των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων, δηλαδή οι αμοιβαίες καλύψεις των κενών και η κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών των πολιτών όλου του Νομού. Αντί αυτού του πνεύματος με την απαράδεκτη ενέργεια της ομαδικής παραίτησης οι γιατροί της Μαιευτικής των Γιαννιτσών στην ουσία τινάζουν στον αέρα όλο το δημόσιο σύστημα παροχής ιατρικών υπηρεσιών του Νομού Πέλλας σε γυναίκες και μητέρες, σε μία περίοδο που όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας έχουν την ανάγκη παροχής αυτών των δημόσιων υπηρεσιών καθώς συνθλίβονται από την οικονομική κρίση. Η ενέργεια αυτή δεν ταιριάζει σε λειτουργούς, αλλά σε απλούς ελεύθερους επαγγελματίες που διεκδικούν τα συντεχνιακά τους συμφέροντα» ανέφερε ο κ. Γιάννου.