Τη σύμβαση, ύψους 11,5 εκατ. ευρώ, για τη δωρεάν μεταφορά 8.500 μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020 υπέγραψαν σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης, Μανόλης Χαχλιούτης.

Η υπογραφή έρχεται πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές, με αποτέλεσμα να ικανοποιεί τόσο τα στελέχη της Περιφέρειας, όσο και την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Αρναουτάκης χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως συνεχίζεται η πολύ καλή συνεργασία με τα ΚΤΕΛ όλης της Κρήτης. «Υπογράψαμε σήμερα με το ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης τη σύμβαση για τη μεταφορά των μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου για δύο χρόνια, και είμαστε από τις πρώτες περιφέρειες στη χώρα που έχουν προχωρήσει τη διαδικασία που ορίζει η νομοθεσία που είχε ξεκινήσει από πέρυσι.

Οι μαθητές από την Τρίτη δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα στη μεταφορά τους με ασφάλεια σε όλη την Κρήτη, και αυτό οφείλεται στην εξαίρετη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΚΤΕΛ, και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις διοικήσεις, τους οδηγούς, γιατί πραγματικά επιτελούν ένα εξαίρετο έργο» ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαχλιούτης δήλωσε: «Το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου είναι πανέτοιμο για να ξεκινήσουν οι μεταφορές από την Τρίτη και φέτος, όπως κάθε χρόνο, προσπαθούμε να κάνουμε τη μεταφορά των μαθητών όσο καλύτερα, ασφαλέστερα μπορούμε. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια, και τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, για την άριστη συνεργασία που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια».

Σχετικά με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, η σύμβαση για τη μεταφοτά των μαθητών έχει ήδη υπογραφεί από τον Μάρτιο του 2018, ενώ για τη Δυτική Κρήτη έχει, επίσης, υπογραφεί από τον Ιούνιο του 2018.

TAGS