Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 10ο ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με θέμα: «Κτίζοντας Υπεύθυνες Εταιρείες – Λύσεις για ένα καλύτερο αύριο», την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012,
στο ξενοδοχείο Athens Ledra Marriott.

Το συνέδριο έχει σχεδιαστεί ώστε να προσεγγίσει με εποικοδομητικό διάλογο σημαντικά θέματα που αναδύονται μέσα από την κρισιμότητα των σημερινών δύσκολων καταστάσεων που βιώνουν οι επιχειρήσεις και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αυτό είναι και το βασικό δίλημμα των επιχειρήσεων «η ισορροπία μεταξύ της επιβίωσής τους και της υιοθέτησης υπεύθυνων πρακτικών». Με επίκεντρο την υπεύθυνη ηγεσία το συνέδριο θα επιδιώξει να διερευνήσει την δυνατότητα των εταιριών να αγκαλιάσουν βασικές κοινωνικές ανάγκες ενώ ταυτόχρονα να παράγουν υγιή αποτελέσματα. Η οικοδόμηση υπεύθυνων κοινοτήτων, η ενδυνάμωση των ανθρώπων, και η επιδίωξη βιώσιμων πρακτικών για το περιβάλλον μπορούν να ενισχύσουν τόσο τη δημοσιονομική θέση των εταιριών όσο και τον κοινωνικό τους ρόλο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών θα παρουσιάσουν τις θέσεις και τις εμπειρίες τους σε σημαντικά θέματα που αναδύονται, όπως η κοινωνική ένταξη, τα νέα αστικά τοπία και η αξία των οικοσυστημάτων και θα ενημερώσουν για τις νέες πρακτικές ΕΚΕ με νέα μοντέλα μέτρησης, ταχύτερους μηχανισμούς αντίδρασης και πιο ολοκληρωμένες προσεγγίσεις.
Το συνέδριο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και στην ενθάρρυνση περισσότερων εταιρειών που εδρεύουν στην Ελλάδα να υιοθετήσουν τις πρακτικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μέσα στη δύνη της παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης της χώρας, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να ανασχεδιάσουν τα προγράμματά τους εταιρικής κοινωνικής ευθύνης έτσι ώστε να φανούν χρήσιμες παρέχοντας στήριξη σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού πού πλήττονται περισσότερο από την κρίση και βελτιώνοντας το περιβάλλον μέσα στο οποίο οι ομάδες αυτές ζούνε κι εργάζονται. Είναι βέβαιο ότι η επένδυση στον άνθρωπο και στο περιβάλλον πού αυτός ζει, αποτελεί την ευφυέστερη κι ασφαλέστερη επένδυση για το μέλλον».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Στέλιος Σταυρίδης τόνισε ότι «στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα μας, είναι βέβαιο ότι η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα θα ξαναδώσει ελπίδα στους νέους με πολλές νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και μεγάλη προσφορά στην κοινωνία».

Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για τα προγράμματα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εκδηλώνεται με την υποστήριξη και τη συμβολή τους στην αποτελεσματική διεξαγωγή του σημαντικού αυτού συνεδρίου που ήδη έχει γίνει θεσμός στη χώρα μας.