Μετά από πέντε ώρες ακροαματικής διαδικασίας, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας, αθώωσε τους τέσσερις ακτιβιστές για την πράξη της ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας. Εν τω μεταξύ κατόπιν ανάκλησης της μήνυσης που υπέβαλε ο νομάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, οι κατηγορούμενοι απαλλάχτηκαν και από την κατηγορία της απλής εξύβρισης.

Οι τέσσερις οικολόγοι είχαν πετάξει ψόφια ψάρια από τον Αλιάκμονα στο γραφείο του νομάρχη Ημαθίας διαμαρτυρόμενοι, όπως ισχυρίστηκαν, για την περιβαλλοντική υποβάθμιση του ποταμού.

Οι τέσσερις ακτιβιστές είναι μέλη της οικολογικής ομάδας Βέροιας και της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας Μαγνησίας. Χθες το μεσημέρι εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στο γραφείο του νομάρχη την ώρα που παραχωρούσε συνέντευξη, αδειάζοντας μπροστά του σακούλες με ψόφια ψάρια που είχαν περισυλλέξει από τον Αλιάκμονα.

Με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη σύλληψη και παραπομπή σε δίκη των τεσσάρων ακτιβιστών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.