Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αγωνίστηκε στην ομάδα του ΠΑΟ από το 1991 και κατέκτησε συνολικά 25 τίτλους. Χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες σούτερ.

Ο «Φράνκι», όπως τον αποκαλούν, συμμετείχε στις προπονήσεις της ομάδας του από πολύ μικρή ηλικία. Μάλιστα, επειδή το σπίτι του απείχε αρκετά από το γήπεδο και δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, τον έπαιρνε από εκεί με το αμάξι ο Antonio Davis και πήγαιναν μαζί για προπόνηση.

Ο «αιώνιος» αρχηγός της ομάδας, όπως τον φώναζαν οι οπαδοί του τριφυλλιού, δούλεψε δίπλα σε κορυφαίους μπασκετμπολίστες όπως ο Νίκος Γκάλης, ο Ζάρκο Πάσπαλι, ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Ντομινίκ Ουίλκινς κλπ. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι ο ίδιος έλεγε ότι αυτό τον βοήθησε πάρα πολύ καθώς προσπαθούσε διαρκώς να αποκτήσει κάποια από τα χαρακτηριστικά τους.

Σήμερα, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, όπως λέει στο newsbeast.gr, βρίσκεται στην ομάδα που λάτρεψε και με της οποίας τη φανέλα αγωνίστηκε. «Εδώ και τρία χρόνια είμαστε στην ομάδα, στην οποία μεγαλώσαμε, από ένα διαφορετικό πόστο. Αυτό που είναι πολύ βασικό για μένα είναι ότι συνεχίζω να είμαι και στο χώρο και ιδιαίτερα στην ομάδα, την οποία αγαπώ και με την οποία έχω καταφέρει πάρα πολλά πράγματα», λέει χαρακτηριστικά.

Και τονίζει: «Έχω ακόμη τη δυνατότητα να είμαι στα αποδυτήρια, στα γήπεδα και ακόμη να μυρίζω το άρωμα της ομάδας μου. Και αυτό είναι πολύ βασικό για μένα».

Ο πάικτης του Παναθηναϊκού που φορούσε τη φανέλα με το Νο 4 έχει πολλές αναμνήσεις από την πορεία των 19 ετών αλλά αρκείται να πει: «Σίγουρα όταν έχεις στόχο να γίνεις αθλητής και σου δίνεται η δυνατότητα μέσα από μια διάρκεια, να πετύχεις, να γνωρίσεις και να νιώσεις τέτοια πράγματα και συγκινήσεις, είσαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και ικανοποιημένος με τον εαυτό σου. Από την άλλη βέβαια, μέσα σε τόσα χρόνια γνωρίζεις και ανθρώπους με τους οποίους διατηρείς σχέσεις καρδιάς ακόμη και σήμερα. Είναι κάποιοι άνθρωποι με τους οποίους μας έχουν συνδέσει στιγμές που δύσκολα θα ξεχάσουμε».

Πάντως, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δεν θέλει, για προσωπικούς λόγους, να αναφέρει ονόματα φίλων του από το χώρο του αθλητισμού.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είναι πατέρας ενός παιδιού, του Κάρολου, και όπως λέει ο ίδιος δε θέλει να τον πιέσει για την πορεία που θα ακολουθήσει.

«Πιστεύω ότι το όνειρο κάθε γονιού πρέπει να είναι να δει το παιδί του ευτυχισμένο. Θεωρώ ότι είναι ματαιοδοξία να περιμένουμε να δούμε κάτι που είχαμε περάσει εμείς. Αυτή τη στιγμή το παιδί μου ασχολείται με τα σπορ. Παίζει μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα για το ποια πορεία θα ακολουθήσει. Ο στόχος του γονέα πρέπει να είναι άλλος. Πρέπει να του δώσει σωστές βάσεις για να ακολουθήσει αυτό που θέλει εκείνο να κάνει. Δεν είμαστε όλοι για όλα».

Στον ελεύθερο χρόνο που έχει πλέον ο πρώην μπασκετμπολίστας, λατρεύει να πηγαίνει για κυνήγι. Περνά ώρες με τα ζώα του στη φύση. Αποφεύγει τις πολλές κοσμικές εμφανίσεις και τη δημοσιότητα.

Το κυνήγι είναι η αγαπημένη του συνήθεια. Κυνήγι το χειμώνα και ψάρεμα το καλοκαίρι. Γι΄ αυτό αντιλαμβάνεται τη σωστή διάσταση της επιτυχίας ως μια εφήμερη στιγμή που δεν επιτρέπει να τον αλλοιώσει. «Ποτέ δεν σταμάτησα τα χόμπι μου και θα συνεχίσω όσο μπορώ», τονίζει.

Και προτιμά τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο του να τον περνά με την οικογένειά του και με τους φίλους του, που βρίσκονται πάντα δίπλα του στις χαρές. Γιατί τις λύπες ο αθλητής προτιμά να τις περνά μόνος του.

Στο μεταξύ, θα ήθελε οι φίλοι της ομάδας να τον θυμούνται επειδή, όπως συμπληρώνει, έδινε τα πάντα για τη φανέλα που φορούσε. «Θέλω να με θυμούνται ως έναν αθλητή που έδινε τα πάντα για την ομάδα του. Την ομάδα που έκανε δεύτερο σπίτι του. Είμαι πραγματικά ευγνώμων προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού για τις ανεπανάληπτες στιγμές που μου χάρισαν. Ειλικρινά αδυνατώ να περιγράψω με λέξεις το συναίσθημα που νιώθεις εκείνη τη στιγμή, όταν τόσος κόσμος φωνάζει ρυθμικά το όνομά σου. Αυτή η αγάπη δεν περιγράφεται».

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».