Αφίσα στο ΠΑΜΑΚ παρουσιάζει τον πρύτανη ως καρικατούρα Χίτλερ

Έκκληση για παρέμβαση της Συνόδου των Πρυτάνεων για κρούσματα βίας στα πανεπιστήμια


ΕΛΛΑΔΑ
16:53
26/10/2017
Αφίσα στο ΠΑΜΑΚ παρουσιάζει τον πρύτανη ως καρικατούρα Χίτλερ
6
loading

Τη Σύνοδο των Πρυτάνεων καλεί η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας «να ξυπνήσει από το λήθαργό της και να πάρει επισήμως θέση απέναντι στα εντεινόμενα και κλιμακούμενα κρούσματα βίας, πριν είναι πολύ αργά για τα δημόσια ελληνικά Πανεπιστήμια».

Αφορμή αποτέλεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρυτανείας, «η κυκλοφορία εκ μέρους ομάδας γνωστών φοιτητών συγκεκριμένης παράταξης και ενδεχομένως άλλων προσώπων, αφίσας, η οποία με ιταμό, αξιόποινο και ανήθικο τρόπο κακοποιεί το πρόσωπο και την προσωπικότητα του Πρύτανη, παραμορφώνοντάς τον σε καρικατούρα Χίτλερ», καθώς και η ανάρτηση στο διαδίκτυο, «εκ μέρους των ίδιων, βίντεο από την επιδρομή τους στο γραφείο του Πρύτανη Αχιλλέα Ζαπράνη στις 18 Οκτωβρίου 2017».

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «οι επαναλαμβανόμενες, οργανωμένες και συστηματικές επιθέσεις εναντίον του Πρύτανη και κατά της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο μέχρι προσφάτως αποτελούσε νησίδα ηρεμίας και κανονικής εκπλήρωσης των ακαδημαϊκών καθηκόντων και στόχων, δείχνουν ότι αποβλέπουν ακριβώς στην άλωσή του και την υποταγή του στην παραεξουσία μειοψηφικών ομάδων που καταλύουν κάθε νομιμότητα και καταβαραθρώνουν το επίπεδο των σπουδών».

Από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δηλώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο «ότι δεν θα καμφθεί ούτε από επικοινωνιακά τεχνάσματα ούτε από αθλιότητες σαν αυτές που διαπράχθηκαν σε βάρος του» και «δεν θα παραχωρηθεί στα παράκεντρα εξουσίας, που με πρόσχημα προβλήματα των φοιτητών επιδιώκουν να επιβάλλουν με τη βία τις θέσεις τους».

Πηγή φωτογραφίας: thestival.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Να πρύτανης, να μαλαμα

  Η φοιτήτρια που συνομιλούσε εκείνη την ώρα με τον Αχιλλέα Ζαπράνη αντέτεινε: «ζητάω το δικαίωμά μου να φάω δωρεάν» και τότε ο Πρύτανης προέταξε το πορτοφόλι του προς την φοιτήτρια λέγοντάς της «έλα, έλα να φας», προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των φοιτητών οι οποίοι ανταπάντησαν «δεν θέλουμε τα λεφτά σας, δεν ζητάμε ελεημοσύνη»!

  Ακόμη, η φοιτήτρια ανέφερε ότι δεν θα έχουμε δουλειά μόλις βγούμε από το Πανεπιστήμιο για να πάερι την απάντηση του πρύτανση: "και τι θες, να σου βρω εγώ;"

  1. avatar !!

   "ζητάω το δικαίωμά μου να φάω δωρεάν" Και από που προέρχεται αυτό το δικαίωμά σου κορίτσι μου; Και γιατί είναι υποχρεωμένο το κράτος να σου βρει δουλειά επειδή πήρες ένα πτυχίο; Η κατάντια του νεοέλληνα.

 2. avatar Εντεταλμένοι

  Το ΠΑ.ΜΑΚ. είναι εξαρτημένο παράρτημα της Ν.Δ. Ο ανεκδιήγητος "δημοσκόπος" Μαραντζίδης ήταν προκλητικός. Με τα διψήφια ποσοστά διαφοράς υπέρ της Ν.Δ. στις εκλογές και του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

  1. avatar Πολυ σωστός φίλε

   Απλά στην Ελλάδα τα σωστά δεν λέγονται ούτε δυστυχώς επιβάλλονται.

 3. avatar Xountalas

  Όταν εξαλειφθεί από την Ελλάδα η σύφιλη της Αριστεράς ,σε συνδυασμό με μία ΙΚΑΝΗ ΕΝΤΙΜΗ και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ Κυβέρνηση,η Ελλάδα θα ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕΙ.Μεχρι τότε, ΠΑΡΑΚΜΉ, ΜΝΗΜΌΝΙΑ και βιασμός της ΛΟΓΙΚΉΣ και του ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ.

  1. avatar Red Star

   Η αριστερά είναι το μέλλον, ο καπιταλισμός πνέει τα λοίσθια, βλέπε Κίνα,

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει