Πώς θα γίνονται οι προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων

Εγκύκλιο εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης


ΕΛΛΑΔΑ
18:26
30/06/2017
Πώς θα γίνονται οι προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων
2
loading

Οδηγίες για την εφαρμογή της τροπολογίας που αφορά στις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων και τη σύναψη νέων συμβάσεων για τις υπηρεσίες αυτές μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, δίνονται με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Με την εγκύκλιο ενημερώνονται οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και οι δήμοι της χώρας ότι λόγω επιτακτικής ανάγκης θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα το χρονοδιάγραμμα για επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων των δήμων ώστε σε αυτά να καταγραφούν οι τυχόν πρόσθετες οργανικές θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και να προστεθούν στον σχετικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Η τροποποίηση των οργανογραμμάτων γίνεται σε περίπτωση που δεν υφίστανται ήδη κενές οργανικές θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών, ή εφόσον οι ήδη προβλεπόμενες θέσεις, ακόμη και αν καλυφθούν, δεν επαρκούν για την κάλυψη των πραγματικών τους αναγκών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι τις 31 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν καταγραφεί τα πρόσθετα οργανικά κενά και η σχετική απόφαση να σταλεί προς έγκριση στον οικείο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος έχει ένα μήνα περιθώριο για να την εγκρίνει.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ΟΤΑ υποβάλλουν εντός 10 ημερών από τη δημοσίευση τής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το αίτημα προγραμματισμού στο υπουργείο Εσωτερικών για τα περαιτέρω.

Δήμοι που θα έχουν ήδη υποβάλλει σχετικό αίτημα έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν συμπληρωματικό κατόπιν επανεξέτασης των αναγκών τους σε προσωπικό.

Μέχρι να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων (όχι πέραν της 31ης Μαρτίου 2018), οι δήμοι μπορούν να απασχολούν, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου επικαλούμενο λόγους δημόσιας υγείας, το σύνολο των συμβασιούχων που εργαζόταν έως τις 7 Ιουνίου στις θέσεις αυτές, και εφόσον έχει ληφθεί απόφαση για σύσταση νέων οργανικών θέσεων ή έχει υποβληθεί αίτημα για κάλυψη ήδη υφιστάμενων κενών.

Η εγκύκλιος αναφέρει τέλος ότι οι νέες συμβάσεις δεν εμπίπτουν στα άρθρα 5 και 6 του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου και ως εκ τούτου μπορούν να απασχοληθούν και όσοι έχουν υπερβεί το 24μηνο, ενώ η παροχή υπηρεσίας δεν προσμετράται για την ειδική βαθμολόγηση λόγω εμπειρίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ανεργος Οδηγος

    Οσοι συμβασιουχοι υπηρχαν μεχρι τις 9/5/2015 και δεν εγιναν ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΟΙ (ωραια κ αριστερη καινουρια λεξη) ελεω Κατρουγκαλου μαλλον πρεπει να ξεχασουν τι θα πει δουλεια. Αυτοι που μπηκαν με 2μηνα απο τα ανοιχτα παραθυρα των Δημων τωρα θα παρουν και μορια για την ΕΜΠΕΙΡΙΑ τους. Και θα κανουν και καινουρια συμβαση μεχρι τις 31/3/2018. Θα αργηση πολυ να ξημερωση στην ΜΠΑΝΑΝΙΑ. Καλη σας νυχτα και ο προεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα κανει ησυχια για να μην σας ξυπνηση ΥΓ προεδρε της ΠΟΕ-ΟΤΑ πριν τους ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΟΥΣ δεν εργαζονταν αλλοι συμβασιουχοι ? Τι μου απαντησες ? Να κανω ησυχια γιατι κοιμουνται τα ΖΩΝΤΑΝΑ ????? Καλα Κρασια

  2. avatar Aimilios

    τι αλλο θα κανετε πια, ποσο μεγαλος πρεπει να γινει ο κομματικος στρατος κατοχης;;;;;
    ποσο πολυη ακριβα θα πληρωνουμε τις αχρηστες υπηρεσιες που προσφερει το αχρηστο κρατος;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει