Από τα 13 τους χρόνια στο αλκοόλ οι νέοι στην Ελλάδα

Μαρτυρίες συμμαθητών των παιδιών που έφτασαν μέχρι το νοσοκομείο – Δείτε το βίντεο


ΕΛΛΑΔΑ
20:23
03/11/2016
Από τα 13 τους χρόνια στο αλκοόλ οι νέοι στην Ελλάδα
3
loading

Από τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου φαίνεται πως έρχονται σε επαφή με το αλκοόλ οι νέοι στην Ελλάδα, με οδυνηρές συνέπειες. Τελευταίο τραγικό παράδειγμα οι νέοι σε μπαρ της Κηφισίας στην Αθήνα, οι οποίοι έφτασαν μέχρι το νοσοκομείο μετά από βαριά κατανάλωση αλκοολούχων.

«Παρόλο που δεν έπρεπε καν να πιουν, κάποιοι συμμαθητές μου ήταν σε πάρτι του σχολείου σε γνωστό μπαράκι, ήπιαν παραπάνω, ζαλίστηκαν και πήγαν στο νοσοκομείο», ανέφερε ανήλικος μαθητής, ενώ συμπλήρωσε «το πάρτι έγινε σε μαγαζί που επιτρέπει την κατανάλωση αλκοόλ από μικρά παιδιά».

Άλλος μαθητής ανέφερε στη κάμερα του Alpha πως «φίλος μου, 15 χρονών, κατέληξε στο νοσοκομείο με ορό και για πλύση στομάχου αφού ήπιε ενάμιση μπουκάλι βότκα».

Στοιχεία του πανεπιστημιακού ινστιτούτου ψυχικής υγιεινής δείχνουν πως σε ποσοστά 9% για τα αγόρια και 5% για τα κορίτσια, έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το αλκοόλ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar mayusculas

  Όταν μπαμπάς καταπιάνετε με το στοίχημα και η μαμά με το candy νυχθημερόν, λογικό είναι να "ξεφύγουν". Μα ρε φίλε, δεν το παίρνεις "μυρωδιά" το παιδί απο τα ξύδια;

 2. avatar Richard 19

  "Είναι μέσα στο πρόγραμμα για να καταστρέψουν την Ελλάδα κάποια σκοτεινά κέντρα στο εξωτερικό. Δεν μας χωνεύουν γιατί είμαστε οι καλύτεροι."

  Ε όχι, μάλλον είναι αποτυχία της Ελληνικής κοινωνίας. Η έλλειψη σεβασμου, ηθικών αξιών και αύξηση αλητείας σε όλα τα επίπεδα.

 3. avatar mazi_ta fagate

  Ποιο είναι αυτό το μαγαζί; Γιατί δεν το λέτε;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει