Ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα των Ιδρυμάτων, απασχόλησαν καθηγητές από διάφορα πανεπιστήμια, που συνεδρίασαν το περασμένο Σάββατο.

Οι καθηγητές αυτοί, οι οποίοι έχουν διαχωρίσει, ουσιαστικά, τη θέση τους από το επίσημο συνδικαλιστικό τους όργανο (ΠΟΣΔΕΠ), επιμένουν με ανακοίνωσή τους, ότι πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι για όλους τους συναδέλφους τους «η μη εφαρμογή του ν. 4009/2011».

Στο πλαίσιο αυτό, καλούν τους καθηγητές να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην προετοιμασία και διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών των νέων Συμβουλίων Διοίκησης.

Επίσης, αντιδρούν στις μειώσεις των αμοιβών των πανεπιστημιακών, αλλά είναι αντίθετοι και με την εργασιακή εφεδρεία. Μάλιστα καλούν τις συγκλήτους να μη δώσουν στοιχεία που θα διευκολύνουν την εφεδρεία.

Θεωρούν «αυτονόητη» την συμμετοχή των πανεπιστημιακών στο «ευρύτερο κοινωνικό κίνημα πολιτικής διαμαρτυρίας και αντίστασης» και προτείνουν να συντονιστούν όλοι οι σύλλογοι διδασκόντων για πενθήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους.