Στην επιβολή 205 προστίμων συνολικού ύψους 1.759.000 ευρώ προχώρησε ο ΕΦΕΤ σε βάρος διαφόρων επιχειρήσεων τροφίμων.

Πρόκειται για σούπερ μάρκετ, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια παρασκευής τροφίμων, ξενοδοχεία, ιδιωτικές κλινικές, catering, καταστήματα εστίασης, αρτοποιεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, παιδικές κατασκηνώσεις και άλλες επιχειρήσεις σε Αττική, Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Επτάνησα, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Κρήτη.

Τα καταστήματα διέθεταν προϊόντα στα οποία είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης, νοθευμένα τρόφιμα, ενώ κάποια δεν είχαν ούτε άδεια λειτουργίας.

Το υψηλότερο πρόστιμο ύψους 103.000 ευρώ επιβλήθηκε σε  επιχείρηση βιοτεχνίας νωπών βουτύρων, με έδρα την Αθήνα στην οποία διαπιστώθηκε η διακίνηση νοθευμένου βουτύρου. Οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ ζήτησαν την αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

Πρόστιμα ύψους 60.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε υπεραγορά τροφίμων στην οποία υπήρχαν παραβάσεις σχετικές με τον εξοπλισμό, σε βιομηχανία άρτου στην οποία δεν έκαναν σωστή χρήση βιοκτόνων φαρμάκων με αποτέλεσμα να μην είναι εγγυημένη η ασφάλεια των τροφίμων, αλλά και σε εγκατάσταση παραγωγής προϊόντων με βάση το γάλα η οποία προσπάθησε να παρεμποδίσει τον έλεγχο.