Στη νήσο Στρογγυλή, απέναντι από τα Καμένα Βούρλα, προσάραξε φορτηγό πλοίο τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Πρόκειται για το πλοίο «Αναστασία» το οποίο στις 7:30 το βράδυ του Σαββάτου έφυγε από το λιμάνι των Ψαχνών κενό φορτίου, με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

Άγνωστος παραμένει ο λόγος για τον οποίον το πλοίο έπεσε πάνω στο νησί Στρογγυλή. Το συγκεκριμένο πλοίο εκτελεί αυτό το δρομολόγιο και διέρχεται από το ίδιο σημείο αρκετά χρόνια. Έχει μήκος 88 μέτρα, πλάτος 11 μέτρα, βύθισμα 3,9 μέτρα και έχει κατασκευαστεί το 1984.

Το πλοίο έφθασε στο σημείο που προσάραξε δέκα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και παραμένει ακίνητο, παρά το γεγονός ότι έγιναν ορισμένες προσπάθειες να αποκολληθεί. Τα επτά μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι το πλοίο έπεσε κάθετα στο νησί γεγονός το οποίο κάνει τους ειδικούς να προβληματίζονται για την αιτία.

Ήδη οι λιμενικοί έχουν οριοθετήσει την περιοχή, ενώ δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις καθώς αναμένονται ειδικοί πραγματογνώμονες για να βγάλουν συμπεράσματα.