Στις 15:00 θα απογειωθεί από την Ελευσίνα ένα αεροσκάφος C-27 με εξειδικευμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων  και των Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των Κυπριακών Αρχών.

Από την ελληνική αστυνομία έχουν διατεθεί 2 αξιωματικοί πυροτεχνουργοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και από το πυροσβεστικό σώμα 2 αξιωματικοί της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Εν τω μεταξύ ο Ανδρέας Λοβέρδος επικοινώνησε με τον Κύπριο ομόλογό του Χρ. Πατσαλίδη και του γνωστοποίησε ότι διαθέτει τις νοσοκομειακές δομές της Ελλάδας στην Κύπρο.

«Στείλαμε μήνυμα στους αδελφούς μας πως, ότι χρειαστούν, εμείς είμαστε εδώ και η απάντηση που πήρα ήταν ότι αν πράγματι χρειαστούν κάτι, θα ζητήσουν την βοήθειά μας. Το πρόβλημα από ότι μου είπε ο κ. Πατσαλίδης είναι πως ήταν τόσο σφοδρή η έκρηξη που δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και λιγότεροι τραυματίες”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ανείπωτη τραγωδία, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης τα όσα τραγικά συνέβησαν σήμερα το πρωί στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην Κύπρο.

«Ο πόνος και η θλίψη των οικογενειών των θυμάτων και όλων των αδελφών Ελλήνων της Κύπρου, αγγίζουν τις καρδιές ολόκληρου του ελληνισμού», ανέφερε και ανακοίνωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας για να εκφράσει τα συλληπητήριά του.