Την ανάγκη για άμεση κήρυξη της ευρύτερης περιοχής της Νεάπολης Βοιών ως πυρόπληκτη και αναδασωτέα, ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, από τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου, κατά την σύσκεψη που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο δημοτικό σχολείο της Νεάπολης, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων.

Ο κ. Τατούλης ανέφερε επίσης ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να λυθούν άμεσα τα προβλήματα των ζωοτροφών και να χορηγηθούν οι απαιτούμενες εκτροφές, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών μονάδων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει ήδη να ληφθεί μέριμνα για την αποκατάσταση των πληγών και την αντιμετώπιση των άμεσων παρενεργειών της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, την δέσμευση να στηρίξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τους κτηνοτρόφους της Νεάπολης Βοιών με ζωοτροφές, αν δεν ανταποκριθεί άμεσα το αρμόδιο υπουργείο, ανέλαβε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Ο περιφερειάρχης μιλώντας πριν από λίγο στο περιφερειακό συμβούλιο για την τεράστια καταστροφή που σημειώθηκε στην περιοχή των Βοιών Λακωνίας, από την πυρκαγιά της περασμένης Παρασκευής, υπογράμμισε ότι, «μέριμνά μας είναι η άμεση προμήθεια των ζωοτροφών και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναλάβει το κόστος αν δεν ανταποκριθεί άμεσα το υπουργείο, ώστε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών μονάδων, στηρίζοντας στην πράξη την τοπική μας οικονομία».