Η δημοσιογράφος, Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, είναι ένα πασίγνωστο πρόσωπο στη Σουηδία. Στην Ελλάδα έγινε όμως γνωστή με την παρουσίαση της Γιουροβίζιον το 2005.

Κόρη Ελλήνων μεταναστών, κατάφερε με το δυναμισμό, τη θέληση και την τόλμη της να πραγματοποιήσει όλες τις επιθυμίες και τους στόχους της. Πήρε δάνειο μόνη της και σπούδασε πολιτικές επιστήμες.

Μεγάλωσε σε ένα γκέτο μεταναστών της Στοκχόλμης και έδωσε αγώνα για να ξεφύγει από τη φτώχεια και την περιθωριοποίηση. Οι γονείς της έκαναν ταπεινές δουλειές αλλά εκείνη δεν ντράπηκε ποτέ γι’ αυτό. Ούτε το έκρυψε.
Έγινε διάσημη ως μετανάστρια και αγωνίστρια! Στην αρχή ως δυναμικό μέλος διαφόρων οργανώσεων. Στη συνέχεια ως παρουσιάστρια της πολύ επιτυχημένης εκπομπής «Μωσαΐκ» της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης, που ήταν αφοσιωμένη σε θέματα δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Σήμερα, η 40χρονη Αλεξάνδρα Πασχαλίδου θεωρείται από τις πιο γνωστές δημοσιογράφους της Σουηδίας. Συνεχίζει να αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Κάνει τηλεόραση και ραδιόφωνο ενώ την καλούν να μιλήσει και σε ημερίδες που γίνονται στα πανεπιστήμια. «Έχω τη ζωή που ονειρευόμουν και δεν πίστευα ότι θα την αποκτήσω ποτέ» αναφέρει στο newsbeast.gr.

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου είναι συγγραφέας, έχει γράψει πέντε βιβλία αλλά δεν θα επιστρέψει, όπως λέει, στην Ελλάδα για να εργαστεί ξανά στα ΜΜΕ. «Πέρασα δύο καταπληκτικά χρόνια στην Ελλάδα. Είναι το όνειρο του καθενός να έρθει εδώ. Αλλά εγώ δυσκολεύτηκα πάρα πολύ, δεν ήξερα και κανέναν. Πόνεσα πάρα πολύ. Για μένα η Ελλάδα, παρότι είναι η αγαπημένη μου πατρίδα, μου είναι τελείως ξένη. Και ο χώρος των ΜΜΕ είναι πάρα πολύ δύσκολος για έναν άνθρωπο που έχει σπουδάσει και ζει στη Σουηδία. Θα επέστρεφα στην Ελλάδα ίσως για να γράψω ένα από τα βιβλία μου ή για να ασχοληθώ με κάτι τελείως διαφορετικό αλλά δε νομίζω ότι θα γύριζα, για να ασχοληθώ με τα ΜΜΕ» αναφέρει στο newsbeast.gr.

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου όμως διαπρέπει και στο χορό αφού συμμετέχει στο «Let’s Dance», μία παραγωγή που είναι αντίστοιχη του «Dancing with the stars».

Είναι μητέρα κι έχει μία κόρη τη Μελίνα που αυτές τις ημέρες θα κλείσει τα 3. Τη φροντίζει από την ώρα που γυρίζει από τον παιδικό σταθμό μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθεί. Πηγαίνει ταξίδια με την κόρη της και δεν θέλει να της λείψει τίποτα, μόνο που δεν θέλει να γίνει «κακομαθημένη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Πέρασε μόνο μία άσχημη ψυχολογική περίοδο όταν πήρε διαζύγιο από το σύζυγό της.

Η γνωστή δημοσιογράφος όμως ξέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Και φροντίζει να κάνει, όπως σημειώνει, ότι περνά από το χέρι της για να αλλάξει τη γνώμη που έχουν οι Σουηδοί για τους Έλληνες που πιστεύουν ότι «είμαστε άξιοι της τύχης μας αφού τόσα χρόνια είχαμε κακοποιήσει την οικονομία μας».

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».