Τους νέους εργάτες καθαριότητας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που πρόσφατα προσελήφθησαν στο δήμο Πειραιά, καλωσόρισε χθες ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Μιχαλολιάκος, σε εκδήλωση στη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Πειραιά, τόνισε:
«Ο εργάτης της καθαριότητας και γενικότερα οι εργαζόμενοι του δήμου είναι οι κατεξοχήν συνεργάτες μου. Κάνουν μια πολύ σπουδαία δουλειά η οποία απαιτεί και δικαιούνται τον σεβασμό όλων και προπαντός του Δημάρχου. Όταν πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος, η πρώτη κίνηση που έκανα ήταν να επισκεφθώ τη Διεύθυνση Καθαριότητας και να ζητήσω τη συμμαχία με τους εργαζόμενους. Είπα ότι η πρώτη υποχρέωση που έχει ο Δήμος είναι να σέβεται την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Και είπα ακόμη ότι, την ευθύνη για την καθαριότητα της πόλης, θα τη διατηρήσω εγώ ως Δήμαρχος και θα έχω τον Πρόεδρο των εργαζομένων ως σύμβουλό μου. Επιλέξαμε και έναν πολύ έμπειρο Δημοτικό Σύμβουλο, τον κ. Ηλία Κατσαφάδο, ως Εντεταλμένο, δηλαδή να ασκεί καθήκοντα Αντιδημάρχου δίπλα μου. Έχουμε μια καλή ομάδα διοικητική, διευθυντική, δεν θέλουμε να είμαστε χωροφύλακες, δηλαδή αστυνόμοι να σας παρακολουθούμε, αλλά θέλουμε να ξέρετε ότι, χρωστάμε στους δημότες μας, μια καθαρή πόλη.

Ο Πειραϊκός λαός ο οποίος πληρώνει τα πιο ακριβά ανταποδοτικά τέλη, δηλαδή χρήματα για την καθαριότητα από όλους τους Δημότες της χώρας, δικαιούται να έχει και την πιο καθαρή πόλη. Υπήρχε ίσως ένα κακό παρελθόν. Προσλαμβάναμε εργαζομένους για την καθαριότητα και τους εγκαθιστούσαμε σε γραφεία. Από αυτό το παρελθόν, φεύγουμε. Όσοι προσλαμβάνονται στην καθαριότητα, θα είναι μόνο στην καθαριότητα. Αυτό είναι απόλυτο. Από την ώρα που θα κάνετε καλά τη δουλειά σας, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Θα έχετε φίλο σας και σύμμαχό σας το Δήμαρχο. Δεν έχουμε όμως την πολυτέλεια να είμαστε επιεικής στους λεγόμενους κοπανατζήδες. Θέλω εσείς οι καινούργιοι να συμπαρασύρετε στην εργατικότητα και τους παλαιότερους. Τους παλαιότερους εκείνους, που είναι η μειοψηφία και δεν κάνουν όσο θα έπρεπε καλά τη δουλειά τους. Πολλοί από εσάς θα βγείτε στους δρόμους, λιγότεροι θα είστε στα απορριμματοφόρα. Καροτσάκι, σκούπα, φαράσι και γιλέκο. Πρέπει ο δημότης, ο πολίτης του Πειραιά, τον οποίο όλοι υπηρετούμε, να νοιώθει ότι ο Δήμος είναι στη γειτονιά του και καθαρίζει. Επιβάλλεται το χαμόγελο και η ευγένεια. Δημοτική Αρχή, εργαζόμενοι και δημότες είμαστε μια συμμαχία. Όπως καθαρίζουμε το σπίτι μας, έτσι καθαρίζουμε και την γειτονιά μας. Ο καθένας από εμάς δεν θέλει να ζει σε μια καθαρή γειτονιά; Ήρθε η ώρα λοιπόν που η καθαριότητα της γειτονιάς μας είναι στα χέρια μας. Δεν πρόκειται να σας ζητήσει κανείς τίποτα παράλογο. Δεν πρόκειται να σας ζητήσει κανείς τίποτα για τον εαυτό του, ούτε εγώ, ούτε ο κ. Κατσαφάδος, ούτε η Διεύθυνση. Για τον Πειραιώτη, για τη γειτονιά μας, για τις πλατείες, για τα πεζοδρόμια, για τις κολόνες που είναι γεμάτες αφίσες. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει απορριμματοφόρο που να μην περνάει από όλα τα σοκάκια του Πειραιά. Θα ελέγχουμε όλα τα πληρώματα, να είναι πλήρη, να έχουν σκούπα, φαράσι και την αντίστοιχη ένδυση. Θέλω να νιώθετε ότι ο Δήμαρχος είναι φίλος σας και η πόρτα του ανοιχτή. Όπως είστε υποχρεωμένοι να ακούτε τις οδηγίες και τις εντολές των προϊσταμένων σας, τόσο οι προϊστάμενοι σας και εγώ είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε και να τιμούμε την αξιοπρέπειά σας. Κάνετε ένα βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα, αλλά ταυτόχρονα πολύ όμορφο. Το πιο καθαρό, το πιο τίμιο.
Θέλω να σας καλωσορίσω στο δυναμικό της οικογένειας του Δήμου του Πειραιά. Έχουμε ανοιχτή την αγκαλιά και την καρδιά μας για σας. Σας αγαπώ και σας εμπιστεύομαι. Μαζί πρέπει να καθαρίσουμε τον Πειραιά».