Τριήμερο φεστιβάλ πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ στην Κερατέα, με πρωτοβουλία ομάδων καλλιτεχνών από τις 8 μέχρι τις 10 Απριλλιου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασαν καλλιτέχνες και μέλη της επιτροπής αγώνα ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή.

Μεταξύ αυτών, οι Σπύρος Ορνεράκης (σκιτσογράφος), Γιώργος Ιατρού, Γιαννης Αγγελάκας, Δημήτρης Πουλικάκος, Καλλιόπη Βέτα, Βασ. Βασιλάτος κ.α. ενώ στο μουσικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν νέα σχήματα και τραγουδοποιοί όπως οι Locomodo, Παύλος Παυλίδης, Νίκος Ζιώγαλας, ΜιλτιάδηςΠασχαλίδης κ.λ.π.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 4μ.μ. με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και θα συνεχίσουν με συγκροτήματα και μουσική. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, video προβολές, ντοκιμαντέρ, workshops, ζογκλέρ και συζητήσεις.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενίσχυση του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας για την διάσωση της περιοχής τους με την εφαρμογή ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων.

Επίσης οι ομιλητές αναφέρθηκαν εν συντομία στην πορεία του αγώνα που έχουν ξεκινήσει προ 111 ημερών οι κάτοικοι. Υπογράμμισαν την αναγκαιότητα της αποκλιμάκωσης της έντασης. Καταδίκασαν τα προχθεσινά επεισόδια που μετέτρεψαν την περιοχή σε «εμπόλεμη ζώνη επί 7ώρες». Κατήγγειλαν την επιθετικότητα των ΜΑΤ και τον άγριο ξυλοδαρμό 8 κατοίκων στο μπλόκο του Λαυρίου τα ξημερώματα.