Ασφαλείς συνθήκες εργασίας ζητούν οι δικαστικοί υπάλληλοι που εργάζονται στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και με έγγραφό τους περιγράφουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σε καθημερινή βάση μετά την έκρηξη ασκούν τα καθήκοντά τους.

«Στόχος μας είναι η εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο δεν υφίσταται στην παρούσα κατάσταση. Για το σκοπό αυτό είχαμε ήδη επισκεφθεί δύο φορές μέσα στον προηγούμενο χρόνο τους Γενικούς Γραμματείς και αναμένουμε και τώρα συνάντηση μαζί του.

Ζητάμε τη συνδρομή της Ομοσπονδίας με κάλεσμα των αρμόδιων φορέων που να λειτουργήσουν προς αυτή την κατεύθυνση», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

Και προσθέτουν ότι:

«Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας οι δικαστικοί υπάλληλοι εργάζονται σε όλους τους ορόφους στα πίσω γραφεία, αλλά και ορισμένα τμήματα λειτουργούν στα μπροστινά μιας και είναι πρακτικά αδύνατο να διεκπεραιωθούν οι εργασίες τους στα πίσω, είτε λόγω συνεχών τηλεφωνημάτων (ειδικά τμήματα) είτε λόγω μεταφοράς φακέλων δικογραφιών.

Επιπλέον, σε αρκετά τμήματα τα τζάμια είναι εντελώς κατεστραμμένα, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να είναι εκτεθειμένοι τόσο στο κρύο όσο και στο κενό, αφού το δίχτυ που έχει τοποθετηθεί δεν προστατεύει. Σε ορισμένα γραφεία έχει χρησιμοποιηθεί νάιλον στη θέση των τζαμιών.

Ακόμη, στους διαδρόμους το κρύο είναι έντονο, εφόσον το μισό κτήριο είναι “ανοικτό”. Προς το παρόν η θέρμανση σε ορισμένα πίσω γραφεία λειτουργεί αλλά εκτός του ότι αυτό είναι αντι-οικονομικό ενεργειακά είναι πολύ πιθανόν να σταματήσει ξαφνικά.

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθήνας, το οποίο υπέστη πολύ λιγότερες ζημιές, λειτουργούν όλα τα τμήματα, αφού ο Σχηματισμός Ακυρωτικής Διαδικασίας (Γραμματείες και Γραφεία Προέδρων) που στεγαζόταν στον 3ο και μέρος του 4ου ορόφου, μεταφέρθηκε στο κτήριο του Εφετείου και συστεγάζονται τα τμήματα του Ακυρωτικού με τμήματα του Σχηματισμού Ουσίας.

Περαιτέρω, δεν έχει δοθεί επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί την ασφάλεια των κτηρίων, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζουμε, έτσι ώστε όλοι όσοι εργάζονται ή επισκέπτονται το Δικαστήριο να μην διατρέχουν κίνδυνο (ήδη υπήρχαν λιμνάζοντα ύδατα στο -5 για τα οποία δεν έχει γίνει κάτι ακόμη παρά την καταγγελία μας πέρυσι και τον έλεγχο της υγειονομικής υπηρεσίας)».