Πένθιμα θα ηχήσουν σήμερα, 28 Φεβρουαρίου, στις 10:00 το πρωί οι καμπάνες στις εκκλησίες όλης της χώρας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία στα Τέμπη. Κάθε ένας χτύπος από τους 57 θα είναι αφιερωμένος σε κάθε μία από τις 57 ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το σχετικό αίτημα υπέβαλε η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, Μαρία Καρυστιανού, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά την αποδοχή του αιτήματος, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με ανακοίνωσή της ενημέρωσε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας για αυτή την πρωτοβουλία.

«Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή και την υλοποίηση της παράκλησής μας. Εξάλλου είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο. Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο, λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών» αναφέρει η κα Καρυστιανού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Θα ηχήσει η καμπάνα να εξαγνιστούν οι ψυχές των αθώων, να ενθυμηθούμε την ευθύνη μας στη ζωή. Ελπίζουμε στην Ανάσταση και στην αντάμωση. Μέχρι τότε η αλήθεια θα κάνει κρότο!», συμπλήρωσε η κα Καρυστιανού.