Την καθολική αποχή από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2023 έως και την ερχόμενη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 αποφάσισαν οι δικηγόροι της Αθήνας αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε την καθολική αποχή από όλες τις δίκες και διαδικασίες (Κτηματολόγιο, υποθέσεις Τραπεζών και Δημοσίου, προσημειώσεις, καταθέσεις, κ.λπ.) έως και την ερχόμενη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, οι δικηγόροι καλούν την ερχόμενη Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη με την ιδιότητα του δικηγόρου, προκειμένου να παρέχει εξηγήσεις για το περιεχόμενο του επίμαχου νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση τους οι δικηγόροι αναφέρουν: «Καθολική αποχή από την Δευτέρα 27.11 έως και την Παρασκευή 1.12.2023, από κάθε δικαστική και εξώδικη ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης και υπογραφής πάσης φύσεως ιδιωτικών συμφωνητικών, αποφάσισε το ΔΣ του ΔΣΑ, κατά την σημερνή του συνεδρίαση. Παράλληλα, αποφάσισε την αυστηροποίηση των κριτηρίων για την χορήγηση αδειών. Το ΔΣ θα συνεδριάσει και πάλι στις 29-11 για τη λήψη απόφασης για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων»