«Φωτιά» έχει πάρει η τιμή της βενζίνης. Οι καταναλωτές ανήμποροι να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις της καθημερινότητας διαμαρτύρονται για τις απανωτές αυξήσεις στην τιμή πώλησης της αμόλυβδης όμως οι πρατηριούχοι απαντούν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα από τη μεριά τους για να τους χαρίσουν έστω και μία… ανάσα στο κοινό, εξαιτίας του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κεντρικά πρατήρια της πρωτεύουσας η αμόλυβδη πωλείται ακόμη και προς 1.60 ευρώ ενώ σε κάποια συνοικιακά βενζινάδικα πωλείται κοντά στα 1.58 ευρώ.
 
Μιλώντας στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης, λέει ξεκάθαρα: «Πρέπει τα διυλιστήρια και το υπουργείο Οικονομικών να βρουν τη λύση στο πρόβλημα της φορολογίας. Άμα την αυξάνουν συνεχώς, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δυστυχώς».

Και παραδέχεται: «Από 0,08 ευρώ που είχαμε κέρδος μέχρι την αύξηση του Φ.Π.Α. σε 23% σήμερα έχουμε φτάσει να έχουμε κέρδος 0,04 ευρώ». Για να συνεχίσει: «Αυτό σημαίνει ότι στα 20 ευρώ βενζίνη που βάζει κάποιος, το κέρδος για ένα βενζινοπώλη είναι μεγαλύτερο αν καταφέρει να πουλήσει δύο μπουκαλάκια νερό».

Και το αποτέλεσμα της αυξημένης φορολογίας, όπως λέει ο κ. Κιούσης, είναι να αναγκάζονται να βάζουν «λουκέτο» πολλά πρατήρια καθημερινά. Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ομοσπονδία, από τον Ιούλιο που έγινε η αύξηση του 2% στην τιμή πώλησης της αμόλυβδης μέχρι σήμερα έχουν κλείσει περισσότερα από 1.000 πρατήρια ενώ είναι πολλά που οδεύουν προς κλείσιμο.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που το πορτοφόλι των καταναλωτών αδειάζει καθημερινά με τελευταίο παράδειγμα τις αυξήσεις του Φ.Π.Α. (από 11% σε 13% και από 5% σε 6,5%) που σημειώθηκαν από 1η του μήνα σε βασικές τους υποχρεώσεις.

Δείτε φωτογραφίες