Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου, φιλεταρισμένα
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • ½ κίτρινη πιπεριά
  • ½ πορτοκαλί πιπεριά
  • 300 γρ χυλοπίτες Μετσόβου
  • 100 ml Ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 γρ θρούμπι
  • 400 γρ γιαούρτι
  • 200 γρ στάκα
  • 2 μέτρια λεμόνια
  • 600 ml ζεστό νερό
  • 100 γρ τυρί καπνιστό Μετσόβου
  • 2 γρ αλάτι
  • 1 γρ πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανοίγετε τα στήθη κοτόπουλου στα δυο τα κτυπάτε καλά. Ραντίστε με το χυμό από τα λεμόνια, αλατοπιρώνετε, πουδράρετε, με το θρούμπι και το τυλίγετε σε ρολό (προαιρετικά το δένετε με σπάγκο).
  2. Στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το βούτυρο θωρακίστε τα ρολά του κοτόπουλου και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν καλά για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά .
  3. Ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρετε, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά. Σβήστε με το κρασί.
  4. Ρίξτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε σκεύος για γκιουβέτσι ή σε γάστρα.
  5. Σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, για 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
  6. Αφού ελέγξετε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί, προσθέστε τις χυλοπίτες το ζεστό νερό και ψήστε χωρίς το καπάκι για 10 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσουν οι χυλοπίτες.
  7. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τριμμένο καπνιστό τυρί Μετσόβου.