Υλικά

  • Για 2-4 άτομα
  • -2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
  • -400 γραμμάρια μανιτάρια
  • -3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • -2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • -λίγο ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
  • -1 πακέτο ζυμαρικά φετουτσίνι
  • -800 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
  • -3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

sidagi.gr
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνουμε στο μίξερ τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το μαϊντανό, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα λιώνουμε στο μίξερ και μετά τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ενδιάμεσα, βράζουμε νερό για τα φετουτσίνι σε ζεστό νερό για 8 λεπτά.

Πλένουμε καλά το σπανάκι, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα λαχανικά μας με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά, ίσα-ίσα για να μαραθούν.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις είναι όλα έτοιμα βάζουμε σε πιατέλα πρώτα τα φετουτσίνι, ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά και σερβίρουμε.