Υλικά

  • 1/2 κιλό αρακάς σε κονσέρβα (νούμερο 1) ψιλός
  • 500 γραμμάρια ρύζι
  • 20 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 γραμμάρια ζαφορά (ουσία που λαμβάνεται από τα άνθη του φυτού κρόκος, το βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 30 γραμμάρια κρεμμύδι
  • 0,5 γραμμάρια σαφράν σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 20 γραμμάρια φυτικής μαργαρίνης. Αφού τσιγαριστεί καλά το κρεμμύδι προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για 3 λεπτά.

Έπειτα, προσθέτουμε το κρασί και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε 2 φλιτζάνια από το ζωμό λαχανικών, το αλατοπίπερο, την κονσέρβα αρακά και τη ζαφόρα. Αφήνουμε να σιγοβράζει για 20 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που εξατμίζεται το ζωμό και λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το σαφράν το οποίο έχουμε προηγουμένως διαλύσει στο τελευταίο φλιτζάνι ζωμό που μας έχει μείνει να προσθέσουμε στο ριζότο μας.

Αφαιρούμε από τη φωτιά όσο το ριζότο είναι αλ ντέντε, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε γρήγορα για 30 δευτερόλεπτα.

Το αφήνουμε να «ηρεμήσει» για 1 λεπτό και σερβίρουμε.