Υλικά

Ακόμα και οι λάτρεις του οίνου θα αφήσουν πού και πού ένα μπουκάλι μισοτελειωμένο. Κάτι που δεν είναι δα και τόσο κακό για το κρασί, φτάνει να αποθηκευτεί σωστά, ώστε να μπορέσει να διατηρήσει τις αρχικές του ποιότητες ακόμα και για 5 μέρες. Όπως μας λέει ο γνωστός σομελιέ James Suckling, όλα έχουν να κάνουν με την επανατοποθέτηση του φελλού στο μπουκάλι. Ο ειδικός δεν προτείνει να χρησιμοποιήσουμε κάποιο από τα ειδικά πώματα που θα βρούμε στην αγορά και ταιριάζουν στις περισσότερες φιάλες. Συστήνει, αντιθέτως, να ξαναβάλουμε τον δικό του φελλό στη θέση του. Αν πάντως η επανατοποθέτηση του φελλού δεν είναι δυνατή, τότε προτείνει ένα ελαστικό πώμα κρασιού, ώστε να σφραγιστεί καλά το στόμιο. Αν αναζητούμε πάντως τον απολύτως ενδεικνυόμενο τρόπο, αυτός είναι η αντλία κρασιού (τρόμπα), ώστε να αφαιρεθεί όλος ο αέρας από το μπουκάλι και να δημιουργηθεί ένα αεροστεγές περιβάλλον. Έτσι θα απολαύσετε την ίδια ποιότητα του κρασιού ακόμα και για 3-5 μέρες μετά, μας λέει, ανάλογα με τον τύπο του κρασιού…