Υλικά

  • 4 τορτίγιες
  • 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και δέρμα
  • 2 κ. γλ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
  • Μια πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • Μια πρέζα πάπρικα
  • Μια πρέζα κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα verde
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί
  • Ένα μάτσο φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Τρίψτε το στήθος κοτόπουλου με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και στη συνέχεια πασπαλίστε το με το σκόρδο, την πάπρικα, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ψήστε στο γκριλ για 4- 6 λεπτά, ανάλογα με το πάχος και μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα.
  4. Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται, ζεστάνετε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρετε για 3- 4 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε το στην άκρη.
  5. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη σχάρα και αφήστε το να ξεκουραστεί για 1- 2 λεπτά πάνω σε ένα ξύλο κοπής και, στη συνέχεια, κόψτε το σε λωρίδες.
  6. Για να συναρμολογήσετε τα μπουρίτος, τοποθετήστε μερικές λωρίδες κοτόπουλου στο κέντρο της τορτίγιας, και στη συνέχεια τοποθετήστε από πάνω την πιπεριά και το κρεμμύδι, το αβοκάντο, τη σάλτσα verde, την ξινή κρέμα, το τυρί και τον κόλιανδρο.
  7. Τυλίξτε σφιχτά σε ρολό.
  8. Αν ψήσετε στη σχάρα, τοποθετήστε τα μπουρίτος στη σχάρα για 1- 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Κόψτε στη μέση και σερβίρετε.