Αναρτήθηκε η λίστα με τους προσωρινούς δικαιούχους της επιδότησης για την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα. Σύμφωνα με τον Οδηγό του Προγράμματος υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων από σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου (00:01) έως και την Τρίτη 18 Ιουλίου (23:59). Μετά το πέρας της διαδικασίας εκδίκασης των ενστάσεων θα αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες των δικαιούχων στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καταγράφηκε υψηλό ενδιαφέρον συμμετοχής για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα». Συγκεκριμένα, σε 95.861 ανέρχονται οι αιτήσεις που εγκρίνονται, οι οποίες έχουν συνολικό προϋπολογισμό 99.984.006 ευρώ και αφορούν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Τι ισχύει για τα voucher

Οι επιταγές στο Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα είναι μοναδικοί κωδικοί οι οποίοι θα αποσταλούν τόσο στον ηλεκτρονικό λογαριασμό των δικαιούχων όσο και στο κινητό που έχει δηλωθεί, με SMS. Η διαδικασία των voucher εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το τρίτο δεκαήμερο του μήνα.

Η πρώτη επιταγή θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, ενώ η δεύτερη μπορεί να επιδοτήσει (προαιρετικά) τη δαπάνη εκτέλεσης συμπληρωματικών εργασιών για την αντικατάσταση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με το νέο Ηλιακό (π.χ. κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης). Οι επιταγές δεν έχουν φυσική μορφή, αλλά είναι μοναδικοί κωδικοί οι οποίοι θα αποσταλούν τόσο στον ηλεκτρονικό λογαριασμό των δικαιούχων (ο ίδιος με αυτόν που έχει υποβληθεί στην πλατφόρμα) όσο και στο κινητό που έχει δηλωθεί, με SMS. Οι κωδικοί αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την παραγγελία / αγορά του νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα σε έμπορο που συμμετέχει στο Πρόγραμμα.