Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) , με την κεντρική τράπεζα να βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κρίσιμο εγχείρημα: να προσπαθήσει να γεφυρώσει τη διαφορά απόψεων μεταξύ των δικών της αξιωματούχων και της αγοράς για την πορεία των επιτοκίων.

Η Fed έχει ήδη αποκλείσει την αύξηση των επιτοκίων στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο τον Ιούνιο, παρότι παραμένει ανοιχτό, θεωρείται μάλλον λιγότερο πιθανό μετά την ανακοίνωση μιας σειράς αδύναμων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Η κεντρική τράπεζα δηλώνει ότι η απόφασή της για το αν θα αυξήσει τα επιτόκια θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά στοιχεία ενώ η αξιολόγησή των δεδομένων θα γίνεται μέρα με τη μέρα, μια στάση που αναμένεται να επιβεβαιώσει σήμερα..

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, ο Σεπτέμβριος θεωρείται μάλλον πιθανότερος μήνας από τον Ιούνιο για να προχωρήσει η Fed στο επονομαζόμενο “lift-off”, σε αύξηση δηλαδή των επιτοκίων από τα μηδενικά επίπεδα στα οποία βρίσκονται από τα τέλη του 2008.