Λάθος επιστολή έστειλε στις Βρυξέλλες η κυβέρνηση, αναφορικά με το αίτημά της για παράταση της δανειακής σύμβασης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild!

Σύμφωνα με το πρακτορείο MNI, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνεργασία με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχαν προετοιμάσει από την Τετάρτη μία επιστολή για το ελληνικό αίτημα, με την οποία η κυβέρνηση θα αποδεχόταν τα συμφωνηθέντα της προηγούμενης κυβέρνησης. Ωστόσο, ο Γιάννης Βαρουφάκης έστειλε μία διαφορετική εκδοχή της επιστολής αυτής, η οποία είναι και αυτή που δόθηκε στη δημοσιότητα και δεν περιείχε καμία διαβεβαίωση πως η Αθήνα θα αποδεχθεί τους όρους που έχουν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Bild, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εξηγώντας τι συνέβη στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, περιέγραψε την επιστολή ως «διοικητικό λάθος».

Η απάντηση του Μαξίμου

‘Αμεση ήταν η διάψευση του Μαξίμου στο γερμανικό δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για συκοφαντικές διαρροές.

«Τις τελευταίες ώρες διαρρέεται το ευφάνταστο σενάριο ότι εστάλη λάθος επιστολή στο Eurogroup και ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στην κα. Μέρκελ για αυτό το υποτιθέμενο λάθος! Είναι προφανές ότι η νοσηρή φαντασία ορισμένων αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις συκοφαντικές διαρροές».