Έντονο το ενδιαφέρον των οφειλετών των Ταμείων για ένταξη στη νέα ρύθμιση

Ξεπερνούν τα 300 εκατ. οι οφειλές που ρυθμίστηκαν το πρώτο δεκαπενθήμερο


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20:11
27/11/2014
Έντονο το ενδιαφέρον των οφειλετών των Ταμείων για ένταξη στη νέα ρύθμιση
1
loading

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των οφειλετών των ασφαλιστικών Ταμείων που ζητούν να ενταχθούν στο νέο σχήμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών .

Χαρακτηριστικό της μεγάλης ανταπόκρισης των οφειλετών, είναι το γεγεονός ότι, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμεο από την εφαρμογή της νέας ρύθμισης, εκδόθηκαν από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), 12.827 νέες αποφάσεις υπαγωγής για οφειλές συνολικού ύψους 333.754.550,92 ευρώ.

Από το σύνολο των αποφάσεων αυτών, 7.737 αφορούν οφειλέτες του ΙΚΑ. 4.209, οφειλέτες του ΟΑΕΕ, 879 οφειλέτες του ΟΓΑ και δυο του ΕΤΑΑ.

Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καλεί το σύνολο των οφειλετών, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες διακανονισμού οφειλών που παρέχει ο νέος νόμος.

Υπενθυμίζεται, ότι για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στα ανωτέρω σχήματα ρύθμισης και θα τηρούν του όρους αυτών, θα αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης, ενώ θα χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας χωρίς καμία παρακράτηση (ποσό ή ποσοστό).

Η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στο νέο σχήμα ρύθμισης, λήγει στις 31/3/2015 και σύμφωνα με το νόμο για τη νέα ρύθμιση, δεν θα υπάρξει άλλη δυνατότητα διακανονισμού με αυτούς τους όρους. Από την 1/4/2015, μοναδική επιλογή για τους οφειλέτες, θα είναι και πάλι η ρύθμιση οφειλών της «Νέας Αρχής» και της «Πάγιας Ρύθμισης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Βασίλης

    Αντε και μπηκαν στην ρυθμιση να πληρωνουν για δεκα χρονια απο 50 το μηνα.... τα επομενα που ερχονται? που θα βρουνε τα 400 που ζηταει το κρατος καθε μηνα??? με μια άλλη ρυθμιση σε μια 5ετια???

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει