Διευκρινίσεις για την έκδοση του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.) περιλαμβάνει η επιστολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης στον πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε Αρθούρο Ζερβό.

Στην επιστολή, γνωστοποιείται η απόφαση της κυβέρνησης να εκδώσει κανονιστική ρύθμιση, με την οποία δεν θα απαιτείται για το Κ.Ο.Τ. η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου μετά την παρέλευση 14ετίας από τον τελευταίο έλεγχο, όπως προέβλεπε η Υπουργική Απόφαση Φ.7.5/1816/88 (ΦΕΚ Β 470/5.3.2004).

Μέχρι την επίσημη δημοσίευση της συγκεκριμένης ρύθμισης, οι υπηρεσίες της ΔΕΗ καλούνται να δέχονται τις αιτήσεις των δικαιούχων χωρίς να επιβάλουν κανενός είδους επιβάρυνση.

Πρόκειται για πολιτική επιλογή να μην απαιτείται η καταβολή οποιασδήποτε προκαταβολής ή αναπροσαρμογής αυτής, σε όλες τις περιπτώσεις μεταβιβάσεων λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, στο πλαίσιο του Κ.Ο.Τ, από οποιονδήποτε παλαιό δικαιούχο προς οποιονδήποτε σημερινό, ανεξάρτητα της ύπαρξης ή όχι συγγενικής σχέσης μεταξύ τους και με την προϋπόθεση ότι ο παλαιός δικαιούχος δεν απαιτεί από την ΔΕΗ την επιστροφή της προκαταβολής που ο ίδιος έχει καταθέσει, αναφέρει ο κ. Μανιάτης.

Μόνο γι’ αυτές τις περιπτώσεις ο σημερινός αιτών θα υποχρεούται στην καταβολή εξαιρετικά μικρής προκαταβολής, που θα είναι η κατά το δυνατόν μικρότερη και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεπερνά το όριο των 20 ευρώ.