«Οι επενδυτές από το εξωτερικό και ιδιαίτερα από την Αμερική, που θέλουν να επενδύσουν σε νεοφυείς ή καινοτομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα μόλις ενημερώνονται για το φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς της χώρας μας πιέζουν για να ιδρυθεί μία δεύτερη εταιρεία στο εξωτερικό, ενώ πολλές φορές δεν ιδρύεται καθόλου μητρική εταιρεία στην Ελλάδα».

Αυτή είναι η κατάσταση για τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως την περιέγραψαν οι ίδιοι οι νέοι επιχειρηματίες που μετέχουν στα δίκτυα υποστήριξης «Orange Grove» και «egg – enter•grow•go» που συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια.

Οι νέοι επιχειρηματίες σημείωσαν ότι τα μεγαλύτερα προβλήματά τους είναι η δυσκολία στη χρηματοδότηση, η ταχύτητα ένταξης σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, η γραφειοκρατία και ακόμη οι υψηλές ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις που αφαιρούν πολύτιμα κεφάλαια κίνησης.

Ο υπουργός άκουσε τα προβλήματα, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις και τροποποιήσεις για τη μεταφορά κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και σημείωσε ότι πρώτος στόχος είναι να αφαιρεθούν όλα τα εμπόδια, ώστε η επιχειρηματικότητα να έχει σημαντικότερο ρόλο στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.