Ξεκίνησε στο Ζάππειο η δεύτερη σύνοδος εργασίας του άτυπου Ecofin. Κατά την άφιξή του ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε τα θέματα που θα συζητηθούν και δήλωσε ικανοποιημένος από το χθεσινό Eurogroup, όπου δόθηκε το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 8,3 δισ. ευρώ.

«Σήμερα θα συζητήσουμε δύο βασικά θέματα: πρώτον τη μεταρρύθμιση για την αναδιάρθρωση των τραπεζών και δεύτερον την Τραπεζική Ένωση, δηλαδή τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (SRM) και τη Διακυβερνητική Συμφωνία (IGA).

Όσον αφορά την Ελλάδα είμαι πολύ ικανοποιημένος. Επτά χώρες πρέπει τώρα να απευθυνθούν για τις σχετικές σημαντικές αποφάσεις στα Κοινοβούλιά τους. Το Eurogroup έδωσε ήδη την έγκρισή του για να προχωρήσουν όλες αυτές οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, προκειμένου να καταβληθούν οι επόμενες δόσεις.

Γενικά, είμαι ικανοποιημένος. Είχαμε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις για την οικονομική κατάσταση και τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SMEs). Ήταν ένα πολύ πλούσιο ECOFIN και Eurogroup» είπε ο κ. Στουρνάρας.