«Η ελληνική οικονομία είναι τώρα ισχυρότερη, οι προσπάθειες που έγιναν ήταν παρά πολύ σημαντικές, θα πρέπει να παραμείνουμε σε αυτόν τον δρόμο», δήλωσε από το Ζάππειο ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ρεν σημείωσε ότι πιστεύει πως κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα μπορέσει Ελλάδα να βγει στις αγορές. Σύμφωνα με τον ίδιο όμως, το πότε ακριβώς θα το αποφασίσει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και η ελληνική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας παρατήρησε σχετικά με τα προαπαιτούμενα για τη δόση: «Τα προαπαιτούμενα είναι αυτά που ψηφίσαμε στο Κοινοβούλιο για τη μεγάλη δόση. Υπάρχει μία ακόμα σειρά μέτρων για τις μικρότερες δόσεις. Αυτά όμως είναι αποφάσεις που έχουμε ήδη πάρει. Το κρισιμότερο θέμα στο εξής είναι η οικονομική ανάπτυξη. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι για πρώτη φορά το Eurogroup ασχολείται με την οικονομική ανάπτυξη κι αυτό χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, ενώ μέχρι σήμερα μιλούσαμε για οικονομική σταθεροποίηση».