Η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται, διευκρίνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος επί οικονομικών θεμάτων Όλι Ρεν, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στο Ζάππειο. Ο ίδιος υποστήριξε πως εκ μέρους της Ε.Ε. δεν έγιναν λάθη, ενώ διευκρίνισε πως οι εταίροι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο, «υπήρχαν πολλοί τρόποι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της Ελλάδας», ωστόσο, «υπήρχαν όμως κενά πολλών ετών».

Ο κ. Ρεν δήλωσε ότι αναγνωρίζει τις τεράστιες προσπάθειες που έγιναν στην Ελλάδα την τελευταία 4ετία. Σημείωσε πάντως ότι Ιρλανδία και Πορτογαλία δείχνουν την καλύτερη πρόοδο στην ευρωζώνη, εκτιμώντας ότι τα προγράμματα πουν εφαρμόζονται πετυχαίνουν.

«Ξέρουμε πόσο δύσκολη ήταν η προσαρμογή και οι προκλήσεις για την Ελλάδα, αναγνωρίζω τις τεράστιες προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία 4 χρόνια για να μπει σε μοντέλο μεγαλύτερης ανάπτυξης. Σήμερα η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται… είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επανέλθει στις αγορές, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει το δρόμο των οικονομικών ανακατατάξεων με ποιοτικές επενδύσεις. Θα υποστηρίζουμε τις προσπάθειες για βιώσιμη ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρεν.

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων δήλωσε ακόμη ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα ανέλθει στο 1,2% το 2014 και στο 1,5% το 2015. «Βελτιώνεται η ζήτηση στην ευρωζώνη… επανέρχεται η εμπιστοσύνη», επισήμανε.