Η έγκριση της επόμενης δόσης ύψους 8,3 δισ. ευρώ και το χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευσή της αναμένεται σήμερα από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) που συνεδριάζουν, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σήμερα στο Ζάππειο. Η συνέχεια έπεται με την αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) που θα εστιάσει στην τραπεζική ενοποίηση και τις εξελίξεις γύρω από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (SRM) και Εποπτείας (SSM).

O υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας λίγο πριν τις 09:00 στο Ζάππειο Μέγαρο προκειμένου να συμμετάσχει στο άτυπο συμβούλιο του Εurogroup, όπου θα παρουσιασθεί η έκθεση προόδου της τρόικας και οι εκκρεμότητες που παραμένουν για να κλειδώσει η εκταμίευση της δόσης.

Το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ολοκληρωθεί περίπου στις 12:30 και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναμένεται η τοποθέτηση των ευρωπαίων αξιωματούχων για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος και για το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των δόσεων.

Η τρόικα και το Eurogroup Working Group έχουν ορίσει την 10η Απριλίου ως καταληκτική ημερομηνία για την δρομολόγηση όλων των ενεργειών και αποφάσεων που σχετίζονται με τις προαπαιτούμενες δράσεις. Μετά την ημερομηνία αυτή η τρόικα θα εξετάσει την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων μέτρων και εν συνεχεία θα συντάξει έκθεση που θα αποστείλει στα κοινοβούλια των κρατών μελών.

Η εκταμίευση αναμένεται την Εβδομάδα του Πάσχα.