Νέους ορίζοντες δραστηριοποίησης, που εκτείνονται από την Άπω Ανατολή και καταλήγουν στην Γηραιά Ηπειρο, διερευνά σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος ένδυσης Elmec Sport, ο οποίος σκοπεύει να αξιοποιήσει τη διείσδυση της μητρικής Folli Follie στην Ασία, συνδυάζοντας την με την εμπορική πλατφόρμα που διαχειρίζεται στην Ευρώπη.
Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, η Elmec Sport έχει συνάψει καταρχήν συμφωνία συνεργασίας με Ιαπωνικό όμιλο λιανικής ένδυσης προκειμένου να αναλάβει την αντιπροσώπευση του στην ευρωπαική αγορά και ειδικότερα στην αναπτυγμένη Δυτική Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι αν και η Elmec Sport έχει κυρίως εμπορική παρουσία στη ΝΑ Ευρώπη (Ρουμανία, Βουλγαρία), εν τούτοις έχει αναπτύξει ένα εμπορικό δίκτυο χονδρικής στη Δυτική Ευρώπη για την προώθηση των Harley Davindson, ενώ διαθέτει διοικητική υποδομή και υποστήριξη σε Βρετανία και Γαλλία μέσω των συγγενών εταιριών Links of London και Folli Follie.

Ενόψει δε της τριπλής συγχώνευσης, οι συνέργιες μεταξύ των ομόσταβλων εταιριών εκτιμάται ότι θα τρέξουν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα, ώστε η Elmec Sport να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της στον τομέα διαχείρισης και εμπορίας επώνυμων brands αλλά και να εκπληρώσει τη βασική επιδίωξη του ομίλου Folli Follie, για κοινή ενεργοποίηση όλων των εταιρικών μονάδων. Οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, εκτιμάται ότι θα καταλήξουν οριστικά εντός του επόμενου τετραμήνου και αν ευοδωθούν το οικονομικό μέγεθος της συμφωνία θα είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με τις πρόσφατες αντιπροσωπεύσεις της Elmec Sport (Juicy Couture, Samsonite, Ugg κ.α.).

FOLLI FOLLIE-UNIQLO

Σημειώνεται ότι ήδη η μητρική Folli Follie – η οποία έχει διαμορφώσει διακριτή θέση από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 στην Ιαπωνία- έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την Ιαπωνική αλυσίδα ένδυσης Uniqlo. Η συνεργασία των δύο πλευρών αφορά στη δημιουργία και διανομή από τα λιανικά δίκτυα των δύο εταιριών, συλλεκτικών t-shirts και τσαντών (τα οποία σχεδίασε η FF και παρήγαγε η ιαπωνική).

Αν και επισήμως η Elmec Sport και FF δεν αποκαλύπτουν την επωνυμία της εταιρίας με την οποία βρίσκονται σε επαφή για μια αναβαθμισμένη εμπορική σχέση, εν τούτοις η παραπάνω συνεργασία, υπογραμμίζει τις δυνατότητες ανάδειξης του ελληνικού ομίλου ως συνεργάτη ασιατικών ομίλων.

Πηγή: euro2day.gr Της Πέννυς Κούτρα