Ο Λευκός Οίκος διατηρεί την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί διέξοδος, στις διαπραγματεύσεις που έχει ξεκινήσει με τους ηγέτες του Κογκρέσου, προκειμένου να αποφευχθεί το αποκαλούμενο «δημοσιονομικό βάραθρο» στο τέλος του έτους και χαιρέτισε τις δημόσιες δηλώσεις εκπροσώπων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που έκαναν λόγο για αύξηση των φορολογικών εσόδων.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ.

Ο εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά το Σαββατοκύριακο με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ και τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ριντ. Υπογράμμισε όμως ότι «θα πρέπει να δουλέψουμε κι άλλο».

Ο Κάρνεϊ χαιρέτισε επίσης της δηλώσεις ορισμένων Ρεπουμπλικάνων που πήραν αποστάσεις από τον «όρκο» να μην αυξήσουν ποτέ τους φόρους. Οι δηλώσεις αυτές είναι «καλοδεχούμενες» και ελπίζουμε ότι αντιπροσωπεύουν μια αλλαγή στην προσέγγιση αυτών των προβλημάτων, καθώς και μια κατανόηση του γεγονότος ότι ο ορθός δρόμος είναι η ισορροπημένη προσέγγιση για τη μείωση των ελλειμμάτων”, πρόσθεσε.