Ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία αναφέρθηκε στη στρατηγική της ιταλικής κυβέρνησης για τη μείωση του ελλείμματος.

Σε δηλώσεις του, επιβεβαίωσε ότι το έλλειμμα θα αγγίξει το 2,4% του ΑΕΠ της χώρας μόνον το 2019. Και ότι από το 2020 και έπειτα, θα ξεκινήσει την καθοδική του πορεία.

«Αυτή δεν είναι μια κυβέρνηση που χαρακτηρίζεται από ανεύθυνη διαχείριση των δημοσιονομικών ούτε από βούληση να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα, προκειμένου να γίνουν πράξη οι προεκλογικές υποσχέσεις». Ο Ιταλός τεχνοκράτης υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του κληρονόμησε το έλλειμμα της χώρας στο 2% του ΑΕΠ.

Με τις δηλώσεις του ουσιαστικά ο Τρία δείχνει ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να ξεπεραστεί η ασυμφωνία ανάμεσα στις Βρυξέλλες και τη Ρώμη, σε ότι αφορά την τήρηση των δεσμεύσεων και τους στόχους του επόμενου προϋπολογισμού.

Παρά τη διαφαινόμενη εκτόνωση της έντασης, όμως, μετά από μια πιο «ήσυχη» αρχική φάση, το ιταλικό σπρεντ ξεπέρασε και σήμερα τις τριακόσιες μονάδες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.