Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απέρριψε τις κατηγορίες ενός εκ των ειδικών του, ο οποίος στην επιστολή παραίτησής του δήλωνε ότι στοιχεία σχετικά με την παγκόσμια κρίση και την κρίση στην ευρωζώνη είχαν «αποσιωπηθεί» στις εκθέσεις του διεθνούς οργανισμού.

«Δεν βρήκαμε καμία απόδειξη για αποσιώπηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόλεϊ σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Στην επιστολή παραίτησής του, η οποία δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Πίτερ Ντόιλ, σύμβουλος του τμήματος του ΔΝΤ που είναι αρμόδιο για την Ευρώπη, κατηγορεί το Ταμείο για “ανεπάρκεια” και ανικανότητα να προειδοποιήσει τις αρχές για τις πρόσφατες κρίσεις, κυρίως γι’ αυτήν στην ευρωζώνη.

«Οι δυσκολίες που συνδέονται με αυτές τις κρίσεις είχαν εντοπιστεί πολύ πριν, αλλά αποσιωπήθηκαν» στις εκθέσεις του ΔΝΤ, υπογραμμίζει ο Ντόιλ στην επιστολή του, στην οποία εκφράζει επίσης τη «ντροπή» του για το γεγονός ότι εργάστηκε 20 χρόνια για τον διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

«Το Ταμείο είναι προσηλωμένο σε μια διαρκή διαδικασία, η οποία συνίσταται στην αποτίμηση της εργασίας του και στην άντληση των διδαγμάτων από τις εμπειρίες του», σημείωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, αναφερόμενος σε μια «καθημερινή εργασία» αποτίμησης και σε μια πιο «επίσημη» τριετή έκθεση επίβλεψης.