Οκτώ στους 10 Έλληνες δεν περιμένουν έξοδο από την κρίση

Οι περισσότεροι προσπαθούν σε σταθερή βάση να περικόψουν τα έξοδα του νοικοκυριού τους


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20:51
16/04/2018
Οκτώ στους 10 Έλληνες δεν περιμένουν έξοδο από την κρίση
5
loading

Περισσότερο αισιόδοξος σε σχέση με το 2016, αλλά και το πρώτο τρίμηνο 2017 είναι ο Έλληνας καταναλωτής στο τέλος του 2017. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την έρευνα Consumer Confidence (Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης) της Nielsen.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο 4ο τρίμηνο 2017 ανέρχεται στις 60 μονάδες, στα ίδια επίπεδα με το 3ο τρίμηνο.

Παρόλα αυτά, 8 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε οικονομική ύφεση και την επόμενη χρονιά.

Επιπλέον 79% των ερωτώμενων αμφιβάλλουν για το αν η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την οικονομική κρίση μέσα στους επόμενους 12 μήνες, το οποίο αποτελεί και το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις 64 χώρες που συμμετέχουν στην έρευνα της Nielsen ανά τον κόσμο.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, η Ελλάδα εξακολουθεί επίσης να καταλαμβάνει την πρώτη θέση αναφορικά με την εργασιακή ανασφάλεια (3 στους 10 Έλληνες ανησυχούν για την εργασία τους), ενώ ακολουθούν οι ανησυχίες για τα χρέη /οφειλές του νοικοκυριού (29%), καθώς και για την οικονομία (24%).

Τέλος, 7 στους 10 Έλληνες προσπαθούν σε σταθερή βάση να περικόψουν τα έξοδα του νοικοκυριού τους, σημαντικά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, εάν συγκριθεί με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (55%).

Ειδικότερα, οι κύριες ενέργειες των Ελλήνων για περικοπή των εξόδων, συνεχίζουν να εντοπίζονται στη μείωση των δαπανών μέσω της αγοράς φθηνότερων ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων (67%), των περικοπών στα έξοδα για διασκέδαση εκτός σπιτιού (66%), καθώς και στα έξοδα για ρουχισμό (64%).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar απαισιόδοξοι

  είναι. Το 2060 τελειώνει το μνημόνιο που υπέγραψαν οι αχρηστεροί συντροφοφασίστες

 2. avatar Λούλης

  Ρε παιδιά δεν το βλέπετε!!! Η πόρτα είναι ανοιχτή στο βάθος!!!

 3. avatar patrinos

  Οι 2 στους 10 να υποθεσω πιστευουν οτι η γη ειναι επιπεδη,οτι μας ψεκαζουν και και οτι στη σκοτεινη πλευρα της σεληνης ζουν τα αβαταρ;

  1. avatar Ellraiser

   Για τους οπαδους των ευρωλαγνων η αναφορα? Σωστη είναι....

 4. avatar ΡΡΡΡςΕς

  ΟΙ 11 ΣΤΟΥΣ 10 ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ !!!! ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει