Με τους δείκτες στο κόκκινο έκλεισε το χρηματιστήριο στη Γουόλ Στριτ, εξαιτίας του εμπορικού μπρα ντε φερ μεταξύ Ουάσιγκτον- Πεκίνου.

Ο δείκτης της βιομηχανίας Dow Jones έκλεισε με πτώση 572,46 μονάδων (-2,34%), στις 23.932.76 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο κυριαρχούν οι εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας, έκλεισε με απώλειες 161,44 μονάδων (-2,28%), στις 6.915,11 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης Standard & Poor’s 500, ο οποίος θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε έχοντας χάσει 58,37 μονάδες (-2,19%), στις 2.604,47 μονάδες.

«Ένας εμπορικός πόλεμος με την Κίνα είναι πιθανός»

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν εκτίμησε ότι ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας είναι πιθανός, υπογραμμίζοντας ωστόσο τη βούληση της Ουάσιγκτον να διαπραγματευτεί.

«Από τη μία εμείς είμαστε διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε και να μην εμπλακούμε σε εμπορικούς πολέμους, από την άλλη, ο πρόεδρος (των ΗΠΑ) είναι αναμφισβήτητα αποφασισμένος να προασπιστεί τα συμφέροντά μας» δήλωσε ο Μνούτσιν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο Αμερικανός υπουργός υπενθύμισε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ έχουν τεθεί σε διαβούλευση πριν από την ενδεχόμενη εφαρμογή τους.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (διαβούλευσης) που προηγείται της εφαρμογής των δασμών, εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε συζητήσεις, όμως υπάρχει η πιθανότητα ενός εμπορικού πολέμου» αναγνώρισε ο Στίβεν Μνούτσιν.

Την ίδια ώρα ο οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Λάρι Κούντλοου προειδοποίησε σήμερα ότι η απειλή επιβολής δασμών σε βάρος εισαγόμενων κινεζικών προϊόντων δεν είναι απλά μια διαπραγματευτική θέση, αλλά ο Λευκός Οίκος αναμένει συγκεκριμένες αλλαγές εκ μέρους του Πεκίνου.

«Ο Τραμπ με διαβεβαίωσε ότι δεν χρησιμοποιεί τους δασμούς ως απλά ένα εργαλείο διαπραγμάτευσης» είπε ο Κούντλοου σε δημοσιογράφους.

«Κάτι πρέπει να αλλάξει» συμπλήρωσε ο ίδιος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.