Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος ΗΔΑΤ, ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε σήμερα σε 18 εκατ. ευρώ, οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου λήξεως 30-01-2028, διαμορφώθηκε στο 4,15% από 4,29% που ήταν χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,49% να διαμορφωθεί στο 3,56% από 3,80% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου και διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,2303 δολ. από το επίπεδο των 1,22276 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Εν αναμονή των στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, κινήθηκε σήμερα η αγορά. Οι αναλυτές αναμένουν υποχώρηση της ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης προκειμένου να επιβεβαιώσουν το σενάριο της δυναμικής ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Στην περίπτωση που οι συγκεκριμένοι δείκτες δεν είναι ενθαρρυντικοί το αμερικανικό νόμισμα αναμένεται να δεχθεί πιέσεις. Στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου με την Κίνα, διαμορφώνεται σταδιακά κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας, καθώς οι αναλυτές προεξοφλούν ότι οι δασμοί που θα επιβληθούν τελικώς από την κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα είναι τόσο αυστηροί.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,191%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,223%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,270%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,327% και, τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,372%.