«Θα επαληθευθεί η πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 1,6%»

Τι λέει το υπουργείο Οικονομικών για την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14:19
04/12/2017
«Θα επαληθευθεί η πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 1,6%»
1
loading

«Πεποίθησή μας είναι πως θα επαληθευθεί η πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 1,6% το 2017» ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά από τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,3% το γ' τρίμηνο.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, το 1,3% που ανακοινώθηκε είναι η αρχική εκτίμηση και πρέπει να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το 2017, ενώ είναι θετικό πως η ΕΛΣΤΑΤ αναθεωρεί την αρχική εκτίμηση για το β' τρίμηνο από 0,8% σε 1,6%.

Σημειώνεται ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί ο αναθεωρημένος στόχος για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 1,6% φέτος.

Τα στοιχεία τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα από την ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι για να βγουν τα νούμερα, το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς η οικονομία θα πρέπει να τρέξει ακόμη πιο γρήγορα.

Η ΕΛΣΤΑΤ προχώρησε παράλληλα σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τον ρυθμό ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο, ανεβάζοντας τον πήχη στο 1,6% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για επέκταση με ρυθμό 0,8%, διατηρώντας αμετάβλητη την εκτίμηση του πρώτου τριμήνου στο 0,4%.

Με βάση την επίδοση του τρίτου τριμήνου, η ανάπτυξη για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους διαμορφώνεται σε 1,1% του ΑΕΠ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar !!!!!!!!!!!!!!

    Αφού το λένε οι ψεύτες τότε σίγουρα δεν θα επαληθευθεί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει