Τη βίαιη και ταχεία μεταβολή του μεταπολιτευτικού οικοδομήματος της οικονομίας επιβάλλουν στην Ελλάδα οι ευρωπαίοι εταίροι. Απαιτούν μέσα σε δύο εβδομάδες, ως το τέλος Φεβρουαρίου, να υπογραφούν συνολικά 79 υπουργικές αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή όλων των εργαζομένων να ψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος για τις νέες μειώσεις μισθών και να κατατεθεί στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός με τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας για το 2012. Το «Βήμα της Κυριακής» δημοσιεύει σήμερα έγγραφο «φωτιά» με όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις για την έγκριση του νέου δανείου.

Τα μέτρα αυτά καλείται να τα εφαρμόσεις με αποφάσεις ή μέσω του εφαρμοστικού νόμου η κυβέρνηση Παπαδήμου, προκειμένου στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup να εγκριθεί το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και να δοθεί το πράσινο φως για να ξεκινήσει η αναδιάρθρωση του χρέους. Το PSI θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου.
Οι σημαντικότερες και πιο επώδυνες δράσεις αφορούν τις περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ θα πρέπει να γίνει άμεσα η απελευθέρωση 20 κλειστών επαγγελμάτων.