Προκαλεί το νέο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Die Welt, γνωστή για τις φιλικές της σχέσεις με το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ, η οποία προτρέπει τους Έλληνες να ακολουθήσουν τις συμβουλές της Α. Μέρκελ και του Ν. Σαρκοζί.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο γκρεμό και λίγο πριν από την πτώση. Πόσο πριν δεν είναι σαφές αλλά οι ειδικοί μιλούν πλέον στο…και πέντε. Οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν οικονομίες και κυρίως στην γκρίνια, να σφίξουν το ζωνάρι, να σφίξουν τα δόντια και να κάνουν αυτό που τους λέει η Μέρκελ και ο Σαρκοζί. Και οι δυο όμως έχουν χάσει την υπομονή τους και περιμένουν ανταλλάγματα αλλιώς κάτι θα συμβεί».

H Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στην περιγραφή της καθημερινότητας στην Αθήνα με τίτλο «Μια πόλη που βυθίζεται» και σημειώνει «Κομμουνιστές, αναρχικοί, φασίστες ή συνδικαλιστές: στην ελληνική πρωτεύουσα πολλά πάνε στραβά, αυτό όμως που πάει καλά είναι οι πορείες».

Σύμφωνα με τη Deutche Welle η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επιγράφει άρθρο της με τον τίτλο «Η Ευρώπη περιμένει την επιτυχία» και σημειώνει: «Στις διαπραγματεύσεις που διαρκούν εδώ και μήνες για το ελληνικό χρέος έχει σημειωθεί πραγματικά πρόοδος. Η καγκελάριος Μέρκελ θεωρεί πιθανό πως οι νέες διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι την Πέμπτη το βράδυ. Χωρίς μια νέα βοήθεια η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε μέχρι το τέλος Μαρτίου».